Ons goede doel Oud in Afrika

Sinds 2013 werkt KBO-Brabant nauw samen met Oud in Afrika, een kleinschalige stichting die zorg aan ouderen in Kenia en Ethiopië versterkt, zodat zij zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.

Project Oog om Oog

Met de donaties van leden van KBO-Brabant realiseren we samen met Oud in Afrika staaroperaties voor ouderen in het noordoosten van Ethiopië, in de omgeving van het stadje Jimma. Meedoen? Donaties zijn welkom op bankrekening (IBAN) NL05 RABO 011 671 61  85, onder vermelding van ‘Oog om Oog’, ten name van Oud in Afrika, Dordrecht.

Thika tassen van Oud in Afrika

De stichting Oud in Afrika ondersteunt een groep van twintig oudere vrouwen door tassen te verkopen die zij zelf maken. De tassen heten Thika tassen, naar Thika Town in Kenia. Oud in Afrika verkoopt in Nederland zo’n 400 tassen per jaar, de vrouwen verdienen daar hun kost mee. Voor slechts twintig euro (exclusief verzendkosten) komt u in het bezit van zo’n leuke kleurige, authentiek Keniaanse tas en u helpt er tegelijkertijd een oudere vrouw in Afrika mee. De tassen zijn er in diverse kleuren. Mocht de kleur van uw voorkeur niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met u op. Bestellen kan hier. Zie hiernaast een filmpje over dit project.