Congres KBO-Brabant 2019: 1 + 1 = 3 !

Thema
KBO-Brabant heeft 2019 uitgeroepen tot het jaar van de vrijwilliger. In een samenleving met een groeiend aantal ouderen dat tot op hogere leeftijd zelfstandig thuis woont, wordt een toenemend beroep gedaan op vrijwilligers. Hoe gaan we dat vormgeven en wat wordt de positie van deze vrijwilligers? Er zal een nieuwe verhouding ontstaan tussen beroepskrachten en vrijwilligers. Meerwaarde ontstaat wanneer overheid en maatschappelijk middenveld goed samenwerken: 1 + 1 = 3 !

Programma
Voorzitter Leo Bisschops van KBO-Brabant luidt de middag in met een schets van de problematiek. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport licht zijn programma Langer Thuis toe. Marianne van der Sloot, gedeputeerde met de portefeuille Samenleving, Cultuur en Erfgoed bij de provincie Noord-Brabant, gaat in op het belang van vrijwilligers voor het blijfklimaat in Brabant. Onze derde prominente spreker over het thema is Alex Brenninkmeijer, hoogleraar, voormalig ombudsman en auteur van het net verschenen boek Moreel leiderschap. In het laatste programmaonderdeel gaat dagvoorzitter Ton Verlind in gesprek met teams van vrijwilligers en beroepskrachten die samen de optelsom hebben gemaakt resulterend in een succesvol Brabants initiatief.

Donderdag 3 oktober 2019
12.30 uur – start met lunch
13.30 uur – start inhoudelijk programma
16.15 uur – afsluiting met hapje en drankje
17.00 uur – einde

De Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot

Navigatieadres:
Harnasweg 4
5688 EW Oirschot

U kunt zich aanmelden door hieronder het formulier in te vullen.
Na versturen ontvangt u direct een bevestiging en in uw mailbox een afschrift.
Ongeveer een week voor het congres ontvangt u nog een herinneringsmail met details over bijvoorbeeld parkeren.

Klik hier voor de volledige uitnodiging.

Na het insturen van uw aanmelding krijgt u een bevestiging via de mail.