Ons Wonen

Voor al uw vragen én ideeën over hoe je als oudere wilt wonen

 

Weet u al hoe uw woontoekomst eruitziet? Voor inspiratie, met vragen, goede ideeën, of gewoon voor een klein duwtje in de goede richting kunnen (kader-)leden van KBO-Brabant terecht bij de projectgroep Ons Wonen.

Nu we allemaal langer thuis wonen, ook als gebreken zich aandienen, is het belangrijk hierover na te denken. Is mijn woning geschikt om tot op hoge leeftijd in te wonen? Moet ik daarvoor mijn woning aanpassen of is verhuizing naar een geschikte woning beter? Zijn er voorzieningen in de buurt? Kan ik een beroep doen op mensen in mijn directe omgeving als ik niet alles (meer) zelf kan?

In onze provincie is, net als in de rest van Nederland, een groot tekort aan woningen waar ouderen de rest van hun leven op een goede manier kunnen blijven wonen. We weten uit onderzoek dat veel ouderen het moeilijk vinden om zich op hun woon- en zorgtoekomst voor te bereiden. Dat is jammer, want goede en tijdige voorbereiding is het halve werk; als u weet wat de mogelijkheden zijn en welke (kleine of grotere) stappen nodig zijn, bent u beter toegerust. Daarbij: hoe meer u zelf de regie pakt, des te meer uw woonsituatie ook in de toekomst bij uw eigen wensen blijft passen.

De initiatieven die er zijn laten zien dat senioren zelf veel invloed kunnen uitoefenen op hun woon- en zorgtoekomst, maar vaak hebben ze daarbij wel enige ondersteuning nodig. Met onze projectgroep willen we kennis over dit soort initiatieven ophalen en delen. We willen bewustwording over dit onderwerp aanwakkeren, mensen met ideeën en  initiatieven op weg helpen: door onze kennis te delen of door ze in contact te brengen met andere partijen in hun dorp of wijk. Ook willen we een aanjager zijn voor verantwoordelijke organisaties om veel meer projecten met senioren op te zetten en uit te voeren.

 

Voor meer informatie, neem contact op met Els van Daal, e-mail evandaal@kbo-brabant.nl of telefoon 073 – 644 40 66.

Artikel over het Project Ons Wonen

 

Elders op de website staat een informatief artikel over het project Ons Wonen. Klik hier.

Dit zijn onze projectconsulenten