Seniorenwoning?

Nee joh, ik ben pas 80; dat komt wel als ik oud ben

Welkom bij Ons wonen!

Voor al uw vragen én ideeën over hoe je als oudere wil wonen

Heeft uw gemeente al een woonzorgvisie geformuleerd? Wordt uw lokale KBO-Afdeling betrokken bij plannen voor seniorenwoningen of bij andere maatregelen om het woningtekort aan te pakken? Wilt u meer weten over de woonwensen van uw leden en/of van andere senioren in uw omgeving? Wilt u bijdragen aan de bewustwording onder senioren dat zorg niet meer vanzelfsprekend is en dat zij zelf in beweging moeten komen? Heeft u enthousiaste leden die graag willen dat de KBO een actieve rol speelt op het snijvlak van wonen en zorg? Of wilt u onderzoeken of u voor uzelf aan de slag kunt gaan met een project in uw regio?

Met de onderstaande stappen – Activiteiten, Belangenbehartiging en Interessante informatie – kunt u invulling geven aan de door u gewenste inzet op het belangrijke beleidsterrein van wonen en zorg. U kunt als Afdeling of Kring alle stappen één voor één afwerken maar u kunt ook zogezegd ‘de krenten uit de pap halen’. De lokale wensen van uw Afdeling of Kring zijn leidend bij het kiezen voor een vervolg.

Drie keuzeknoppen
Onderstaand vindt u drie keuzeknoppen:

  • Klik door op Activiteiten als u in uw Afdeling of Kring de broodnodige bewustwording rond het thema Wonen & Zorg wilt aanjagen.
  • Klik door op Belangenbehartiging als u met uw Afdeling of Kring in actie wilt komen om uw belangen te verdedigen in de lokale of regionale politiek.
  • Klik door op Interessante informatie voor een overzicht van interessante projecten,  informatieproducten van andere organisaties en andere nuttige informatie.

Als bestuurder kunt u direct aan de slag met de aangeboden hulpmiddelen en als geïnteresseerd lid kunt u uw bestuur vragen om aandacht voor deze mogelijkheden.

Dit zijn onze projectmedewerkers