10 november: Symposium ‘Het goede leven’

Als dingen niet meer vanzelfsprekend zijn.  

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn?   

Tijdens dit symposium gaan we op zoek naar het geheim van het goede leven. Govert Buijs (Hoogleraar aan de VU Amsterdam) geeft een inleiding. Een interview met hem werd in 2020 in ledenmagazine Ons geplaatst. Mevrouw Rita Buijs-Ballast (dominee) en Loek Bosch (gardiaan van het Franciscanen klooster in Megen) spreken eveneens op het symposium. 

Ook zijn we heel blij met de hulp van studenten Art & Performance van het Koning Willem 1 College te ’s-Hertogenbosch. Zij gingen in 2020 voor ons de straat op én stelden de vraag aan hun familieleden: ‘Wat maakt het leven voor u tot een goed leven?’

Aanmeldinformatie
Het symposium wordt gehouden op woensdag 10 november in De Schakel in Gilze, van 10.00 – 15.30 uur. Het is toegankelijk voor leden en niet-leden. U betaalt € 20,00 en ontvangt daarvoor een uitgebreide lunch en alle koffie en thee gedurende de dag. Kortom: een dagje uit met inhoud!  

Tijdens het symposium worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Het aantal bezoekers is daardoor gelimiteerd. Maar we weten nog niet hoeveel mensen we precies kunnen toelaten.

U kunt zich nu hieronder aanmelden; we behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. U krijgt later bericht of u kunt komen, of dat u op een wachtlijst komt te staan. Degenen die kunnen komen krijgen per mail een link waarmee zij vooraf de betaling kunnen verrichten.

Schrijf u hieronder in.