Symposium 1 april

De Schakel, Gilze

10.00 uur tot 15.30 uur

Symposium 1 april
‘Het goede leven, als dingen niet meer vanzelfsprekend zijn’

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn?

Tijdens dit symposium gaan we op zoek naar het geheim van het goede leven. We krijgen daarbij hulp van filosoof Govert Buijs, die veel geschreven heeft over mens, markt en maatschappij. Buijs onderscheidt vijf voorwaardelijkheden voor het goede leven, ook als dat niet meer vanzelfsprekend is. Volgens Buijs gaat het dan om: zingeving, lichamelijk welbevinden, relaties en contacten, instituties zoals overheden en verenigingen en natuur. In de middag komt Loek Bosch, gardiaan (abt) in het Franciscaner klooster in Megen vertellen over de kracht van het kwetsbare.

En vooral zijn we heel blij met de hulp van studenten Art & Performance van het Koning Willem 1 College te ’s-Hertogenbosch. Zij gingen voor ons de straat op en vroegen aan ‘de mensen’: ‘Wat maakt het leven voor u tot een goed leven?’.

1 april 2020, van 10.00 tot 15.30 uur

Sociaal cultureel centrum De Schakel, Kerkstraat 104, 5126 GD Gilze

Aanmeldinformatie
Het symposium is toegankelijk voor leden én niet-leden. U betaalt € 20,00 en ontvangt daarvoor een uitgebreide lunch en alle koffie en thee gedurende de dag. Kortom: een dagje uit met inhoud!

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. U vult het formulier in en u ontvangt in de weken voor het symposium een betaallink in uw mailbox. Moeite met digitaal betalen? Bel dan ons kantoor: 073 – 6444066.

Aanmeldingsformulier Symposium 1 april 2020