Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Dit toneelstuk en het project KBO-Brabant Remembers vinden plaats in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd jongeren. Het doel daarvan is jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk om zo hun talenten te ontdekken. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een  subsidie van ZonMw.

De weg naar vrijheid in Asten-Heusden

Wat leuk dat u in Asten-Heusden ons toneelstuk wilt bezoeken! In Asten-Heusden is ‘De weg naar vrijheid’ een mega-spektakel waaraan uiteindelijk rond de 100 Heusdenaren, jong én oud, maandenlang hard gewerkt hebben.

Wat gaat er gebeuren?
Het toneelstuk gaat over een gewoon Brabants gezin in de oorlog, de familie Van Loon. De zoon des huizes wordt opgeroepen voor het leger en gaat naderhand in het verzet. De familie krijgt een onderduiker. Ook in het dorp speelt van alles en alle nieuwtjes en roddels hoort u bij kruidenier Peeters.

Voorafgaand aan de eerste voorstelling is rondom Hart van Heuze een defilé en in een aparte ruimte hangen creatieve uitingen die leerlingen van het Varendonck maakten over de waarde van vrijheid.

Wanneer

  • Vrijdag 27 september:   20.00 uur
    (het defilé rondom Hart van Heuze start om 18.30 uur)
  • Zaterdag 28 september:  20.00 uur
  • Zondag 29 september:    14.30 uur

Alle voorstellingen zijn in Hart van Heuze, Pastoor Arnoldstraat 3, in Asten-Heusden.

Kaarten zijn online te koop via de website van Hart van Heuze:  https://hartvanheuze.nl/wegnaarvrijheid/

Volg ook ‘Weg naar vrijheid’ op Facebook. Ook daar staat een link, waarmee je kaarten kunt kopen.