Zolang er vanuit de Veghelse gemeenschap Paters actief werkzaam zijn in de derdewereldlanden, zal Vat oe Fiets ze jaarlijks blijven steunen vanuit de opbrengst van ons fiets en wandelevenement.

Op dit moment zijn nog twee paters actief nl:

• Pater A. E. van de Ven behorende tot Congregatie SVD in Teteringen
    Missiehuis St. Franciscus Xaverius
    Postbus 18
    4847 ZG TeteringenDe naam SVD is een afkorting van het Latijnse Societas Verbi Divini, wat betekent ‘Gezelschap van het Goddelijk Woord’. De SVD is een missiecongregatie, die in 1875 werd gesticht door Arnold Janssen te Steyl.
  • Pater Jos van Dinther behorende tot de Congregatie Broeders van Maastricht en werkzaam in Ghana
    Prins Bisschopsingel 22
    6211 JX Maastricht

CATHOLIC ACTION FOR STREET CHILDREN-CAS
         P.O. BOX MD 709 MADINA-ACCRA-GHANA

• Circus Caps
    Heilig Hartplein 34
    5462EB  Veghel
    Contactpersoon: René Hildesheim r.hildesheim1@gmail.com   GSM 0647939679
    Website: www.circuscaps.nl.In 2012 begonnen we als project Circus Caps, ondertussen vele projecten, workshops en clinics verder hebben we vele vele kinderen met een beperking en hun zusjes, broertjes en vriendjes ontmoet en samen mee gewerkt .Naast dit alles is nu al drie jaar de Talenten groep :Circus Caps waarin onze jongeren echte artiesten zijn en werkelijk laten zien wat en hoe hun talenten zijn. Het bracht ons vele optredens onder andere voor koningin Maxima en Televisie , kijk verder op pagina ……  om te weten hoe het verder gaat met de Boys en Meiden van Circus Caps.
  • Stichting VPTZ regio Uden-Veghel
    Frisselsteinstraat 5  5461AD  Veghel
    Tel. 0413820305 mailadres: info@svptz.nl
    Contactpersonen:
    Wiebe Oosten, bestuur
    Wilma Smit, PR 0612114606
    Website: www.vptz.nl.WIE ZIJN WIJMensen willen de laatste fase van hun leven graag in de eigen vertrouwde omgeving doorbrengen. Voor de naasten is dit soms een (te) zware belasting. De vrijwilligers van de VPTZ regio Uden-Veghel kunnen dan een welkome ondersteuning bieden door tijdelijke ontlasting van de mantelzorger en ondersteuning van de professionele zorg. Onze stichting stelt zich ten doel tijd, aandacht en praktische ondersteuning te bieden aan terminale patiënten en hun naasten.
    Onze nadruk ligt op de ondersteuning in de nachten; in overleg is ook inzet tijdens dagdelen mogelijk.Wij bieden ondersteuning in de plaatsen Uden, Veghel, Boekel, St.Oedenrode, Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch en Zeeland.Onze vrijwilligers worden ingezet na afronding van een basisscholing palliatieve zorg. Zij zijn getraind in het “Er zijn”.
    Zij stemmen samen met u af wat u belangrijk vindt in de laatste levensfase met aandacht voor kwaliteit van leven. Zij bieden een luisterend oor en emotionele ondersteuning. Zij kunnen praktische ondersteuning toepassen zoals u het gewend bent. Voor medische en professionele handelingen schakelen zij de professionele zorg in.VPTZ Uden-Veghel is aangesloten bij de landelijke vereniging VPTZ en heeft samenwerkingsovereenkomsten met diverse thuiszorgorganisaties en intramurale instellingen in de regio, ook met GGZ Huize Padua en Stichting Dichterbij.
    VPTZ Uden-Veghel werkt samen met het palliatief netwerk Oss-Uden-Veghel en werkt volgens het kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland (IKNL/Palliatief, 2017)