2017-05 Verwendag 85 plussers

Verwendag voor 85 plussers op 6 mei 2017

Het is ondertussen een goede traditie geworden dat de KBO Reusel activiteiten  zoals b.v. rommelmarkt, kienen) ontplooit waarvan de opbrengst in aanmerking kan komen voor een premieplan. Ten behoeve van een van tevoren aangekondigde activiteit voor een bepaalde doelgroep (in Reusel t.b.v. 85 plussers)  kan de opbrengst van de aangemelde activiteiten door een premieplan van KBO-Brabant verdubbeld worden.

Omdat de KBO Reusel daar wederom in geslaagd is konden wij de succesvolle verwendag ook dit jaar (voor de zevende keer) weer aan onze 85 plussers aanbieden. Er is bewust voor deze doelgroep gekozen omdat onze oudste leden vaak weinig tot geen gebruik kunnen maken van de vele activiteiten die wij als KBO telkens weer aanbieden.

Op 6 mei was het dan weer zover. Van de in totaal 148 verzonden uitnodigingen hadden 105 KBO leden van 85 jaar en ouder zich voor deze feestelijke dag aangemeld. Zij kwamen enthousiast bijeen in D’n Aachterûm om zich lekker te laten verwennen door het bestuur met hun partners.

Na een welkomst woord door de voorzitter Gust Lathouwers volgde onder het genot van een kop koffie, een drankje en diverse lekkernijen een programma vol met entertainment, zang en muzikale begeleiding.

Ons KBO lid Tit Hermans, speelde vakkundig op zijn accordeon diverse bekende melodieën. Zijn optreden is ondertussen een gewaardeerde traditie geworden op de 85 plus verwendag.

Dit werd onderbroken door een humoristisch optreden van Arie Schoofs die in zijn act als activiteitenbegeleider, ons meenam naar een seniorenkamp in de Reuselse “Peelse Bergen. Bijna alle aanwezigen werden met hun oud Reuselse bijnamen vermeld. De lachsalvo’s brachten volop sfeer in D’n Aachterûm.

Ook het daarop volgende gedicht en het aangepaste lied over “zunne witpen” sloeg in als een “humoristische” bom.

Na een heerlijk en uitgebreid 3 gangendiner, (verzorgd door Toos Moeskops) volgde er een voortreffelijk gastoptreden van entertainer Jolanda van de Berghe uit Bladel.

Dit optreden bestond uit zang van internationale evergreens, Hollandse meezingers en hedendaagse muziek, waarbij ze zich tussen het publiek  begeeft, iedereen erbij betrekt en zichzelf muzikaal begeleid..

Dit optreden werd in de pauze onderbroken door een extra optreden van Greet Maas van Dooren (87 jr) die een zelf geschreven voordracht hield over het gebruik, voor- en nadelen  van computers door de huidige senioren. Heel knap dat dit helemaal uit het hoofd werd voorgedragen. Onze complimenten Greet !!!

Kort samengevat kunnen we stellen dat deze 85 plus verwendag wederom een afwisselende, muzikale, gezellige, en zorgeloze dag is geworden.

Onderstaand volgt nog een foto-impressie die een goede weergave is van deze geslaagde 85 plus verwendag.

Veel voorbereidend werk, alles is klaar gezet, het feest kan beginnen.         Welkom en openingswoord door voorzitter Gust Lathouwers

Lekkere hapjes bij de koffie
Accordeonmuziek door Tit Hermans

Arie Schoofs met zijn act als activiteitenbegeleider op kamp met de senioren

Eerst een lekker drankje en ondertussen alles klaar zetten voor een driegangendiner.

Een aspergesoepje, altijd lekker.

even flink doorwerken in de "keuken"

Voor het middag programma is Jolanda v.d. Berghe ook al gearriveerd.
Spontaan optreden van mevr. M. Maas – v. Dooren met een verhaal over het computertijdperk.

Een slotwoordje, bedankjes en tot volgend jaar.                                     Jammer genoeg weer tijd om naar huis te gaan.

Uit de diverse positieve opmerkingen en hartverwarmde bedankjes aan het eind van de dag kunnen wij als bestuur afleiden dat het wederom een geslaagde verwendag was die het volgende jaar zeker weer in het programma opgenomen wordt.

Tot slot wil het KBO bestuur nog een dankwoord richten aan onze partners en aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag.

Tot het volgende jaar!!!!

Bestuur KBO-Reusel