2017-09 Voorlichtingsmiddag

VOORLICHTINGSMIDDAG 21 SEPTEMBER 2017

“Mantelzorgmakelaar” wat kan die voor u betekenen?

Medicijngebruik en alcohol in het verkeer

De KBO-Reusel heeft tal van activiteiten en ontspanningsmogelijkheden voor haar leden. Naast deze welzijnsactiviteiten acht de KBO het tot haar plicht om u regelmatig over een uitgebreid scala van regels en voorzieningen te informeren.

Op deze voorlichtingsbijeenkomst werd aandacht besteed aan een tweetal actuele onderwerpen.

“Mantelzorgmakelaar”,

Zorgmakelaar Jeanne Rijkers en Monique Scholte van RSZK (Regionale Stichting Zorgcentra De Kempen) maakten via een powerpoint presentatie duidelijk wat zij op het gebied van zorg en welzijn, wonen, inkomen en werk, in het doolhof van wet en regelgevingen, vergoedingen e.d. voor u en uw  persoonlijke mantelzorger kunnen betekenen.

Zij beschikken over een breed netwerk aan zorginstanties en andere  organisaties die van belang kunnen zijn bij het oplossen van uw eventuele vragen.

“Clean in het Verkeer”,

een presentatie door Maike van Doorn, preventie-medewerker van Novadic-Kentron. (de instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant)

“Clean in het verkeer” is het thema van VVN voor Nul verkeersdoden in 2017.

Met een duidelijke presentatie, ondersteund door een kleine quiz  “gezond genieten”, maakte zij duidelijk wat iedereen over medicijn en/of alcohol gebruik zou moeten weten en wat de eventuele risico’s kunnen zijn.

Hieronder een korte foto-impressie van deze namiddag.

Deze lezingen werd door de KBO-Reusel georganiseerd i.s.m. Stichting Steunfonds Gezondheidszorg Kempenland en werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Reusel de Mierden.

Bestuur KBO-Reusel