KBO Voorlichting gehoor- en voetproblemen

KBO Voorlichting gehoor- en voetproblemen

Op 24 mei werd in de Schans door de KBO Westerbeek een voorlichting georganiseerd m.b.t. gehoorproblemen en problemen met de voeten.

Beide voorlichtingen werden goed bezocht. Wat steeds maar weer blijkt, is dat veel mensen ontkennen dat ze wellicht problemen met het gehoor en/of de voeten hebben. Zo blijkt dat men gemiddeld 7 jaar te laat bij een huisarts of audicien aanklopt met gehoor problemen. Indien men dan echt problemen heeft duurt het ook weer veel langer voordat men de effecten van een gehoorapparaat gaat ervaren. Advies van deze middag was dan ook, laat het er niet bij zitten en ontken het probleem niet. Hoort men de klok nog wel tikken, heeft men last van bepaalde geluiden, oorsuizen e.d. of staat de Tv wel erg hard aan, dan wordt het tijd er iets aan te gaan doen. Informeer bij uw huisarts en laat het even checken.

Ook de voetproblemen al in de jonger jaren opgelopen, te smalle schoenen, holle- of platte voeten etc.. Dat gaat allemaal nog wel, maar gaat men nu wat mankeren, wordt je diabeet en/of heb je last van reuma, dan wordt het tijd voor het beter verwennen van de voeten. Een leuke en interessante voorlichting, waar men ook nog wat kon leren over valpreventie.

Al met al weer een waardevolle middag, als je er niet was, dan heb je wat gemist.

Terug naar de startpagina