SWO

SWO Berkel-Enschot richt zich op zorg en welzijn voor alle senioren en is daardoor ook mede verantwoordelijk voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Daartoe wordt overlegd met onder andere de gemeente Tilburg, de Dorpsraad, Vitaal UBÉ, KBO en zorg- en welzijnsorganisaties. De stichting wordt door subsidie van de gemeente Tilburg in staat gesteld senioren in Berkel-Enschot te stimuleren en actief mee te blijven doen.

Het bevorderen van blijven bewegen is daarin één van de belangrijkste taken, omdat dit in hoge mate bijdraagt aan gezondheid en welbevinden van senioren. Dankzij de gemeentelijke subsidie kan de eigen bijdrage in de kosten voor de deelnemers zeer beperkt blijven. De activiteiten zullen na de zomer in Ons Koningsoord plaatsvinden. Daarnaast werken we aan afstemming van vrijwilligerszorg met de hulpverlening, peilen we behoeften onder ouderen, adviseren en ondersteunen met informatie. Tenslotte proberen wij ook de belangen van alle senioren bij de gemeentelijke overheid voortdurend in beeld te houden.

GYMNASTIEK

In de bewegingslessen gymnastiek is de oefenstof vanzelfsprekend aangepast aan de groep. De wekelijkse les wordt gegeven door een gediplomeerde leraar, die de groep goed kent en rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de individuele deelnemers.

De eigen bijdrage voor een volledig jaar met minimaal 35 lessen is slechts € 80,00.Overigens is het gezellige kopje koffie achteraf een onmisbare afsluiting. Voor een keertje kijken en/of kosteloos meedoen aan een proefles bent u van harte welkom.

Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat 5331035.

Gym 2.0, Gymgroep voor de zéér mobiele senior, voorheen sportgroep in het Ruiven, op donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur, Kapittelzaal Koningsoord, leraar Louise Rutten.

Gym 1.0, Gymgroep voor de mobiele senioren, voorheen Gymgroep de Schalm, op maandag tussen 9.00 en 10.00 uur, Kapittelzaal Koningsoord, leraar Marit van der Loo.

Gym 0.0, Gymgroep voor de minder mobiele senior in Torentjeshoef, leraar Hannie Nilsen, op dinsdag tussen 13.30 tot 14.30 uur.

VOLKSDANSEN

Voor veel senioren een heel plezierige manier om in beweging te blijven; goed voor je gezondheid en ook een goede hersengymnastiek (inoefenen danspatronen). Bij het volksdansen wordt naast Nederlandse muziek onder andere ook muziek uit Amerika, Israël, Scandinavië, de Balkan, de Pacific gebruikt. Deze muziek uit alle windstreken kent een eigen sfeer, ritme en dans. Mede daardoor zijn de volksdanslessen steeds heel gevarieerd en blijven ze boeiend. Het enthousiasme van de deelnemers is van begin tot eind en bij het koffiedrinken daarna voelbaar. De lessen worden gehouden in de Kapittelzaal van Ons Koningsoord op dinsdag tussen 14.00 en 15.45 uur. Docente is Ans Visser. Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar , minimaal 35 volksdanslessen: € 80,00.

HATHA YOGA

Lichaam en adem leren beheersen, bewust aanspannen van spieren en ontspannen. Bij Hatha Yoga gaat het vooral om de pijlers lichamelijke oefening (asana) en beheersing van de ademhaling (pranayama). Zo leert u ook spanning van alledag in uw lichaam te herkennen en helpt het deze te beheersen en los te laten. De oefeningen doen uw spieren en gewrichten beter functioneren doordat meer zuurstofrijk bloed naar de organen stroomt. Yoga is voor iedereen. Het is desgewenst ook mogelijk de oefeningen zittend op een stoel mee te doen. Voor een keertje kijken of (zonder kosten) een proefles meedoen bent u van harte welkom. De contactpersoon, die u tevens uitvoerig kan informeren, is Els van der Meijden, tel 533 26 04

• Kapittelzaal Koningsoord, wo 13.15–14.00 en 14.15–15.00 uur, leraar Anne van der Linden

• Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar , minimaal 35 yogalessen: € 80,00.

KOERSBAL

Het balspel koersbal, ook wel BOWLS genoemd , is een sport waarbij het de bedoeling is dat een team zijn bowls/koersballen zo dicht mogelijk bij de zo genoemde ‘doelbal’(jack) plaatst. Dit is minder eenvoudig dan het op het eerste gezicht lijkt, omdat het zwaartepunt van de bal uit het midden ligt. De rollende koersbal beschrijft daardoor altijd een enigszins kromme baan. Elke bal die dichter bij de jack ligt dan de tegenstander levert een punt op.

Er wordt bij ons gebruikelijk gespeeld in teams van twee personen.

• Kapittelzaal Koningsoord, vrijdag 13.30 – 16.00 uur

• Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar , minimaal 35 keer koersballen: € 80,00.

Voor een keertje kijken of meedoen (zonder kosten) bent u van harte welkom. De contactpersoon, die u tevens uitvoerig kan informeren, is Nellie v.d. Wiel, tel 533 45 02

WELFARE

De Welfaregroep doet dan wel heel veel aan handwerken, maar het belangrijkste is toch wel de gezelligheid met elkaar. Een keer in de veertien dagen ontmoeten we elkaar op dinsdagmiddag in de even weken in de grote zaal van Torentjeshoef met borduren, versieren van schorten, tafelkleden, servetjes enzovoorts. Ook haken en breien zijn geliefde bezigheden.

We drinken samen een kopje thee met iets lekkers en iedereen is welkom. Ook mensen van buiten Torentjeshoef zijn van harte welkom. Desgewenst wordt u opgehaald. Voor een keertje kijken of meedoen bent u van harte welkom. De contactpersoon, die u tevens uitvoerig kan informeren, is Annie Sas, tel 5332763.

De Stulp, Torentjeshoef, even weken dinsdag 14.00 – 16.00 uur

SWO bestuur: