Sjoelen nieuws

Sjoelnieuws 22 maart 2018

 

Beste sjoelers,
 
Donderdagmiddag 22 maart was weer de uitwisseling tussen Heesch en Berlicum. Nadat iedereen binnen was en welkom was geheten, zijn we begonnen.
Er was al heel snel een gezellige sfeer. Met 4 aan de bak en 4 rondes ging de tijd snel.
Na de eerste 4 rondes was er koffie of thee met een lekkere stroopwafel. Toen de 2de ronde, ook 4 beurten. Na de telling kwam de uitslag. Helaas voor Heesch heeft Berlicum weer de beker gewonnen.
De beste van Berlicum  en Heesch kregen een fles wijn.
De tafels bijeen geschoven voor nog een drankje voor iedereen en nog even gezellig napraten.
Het was weer een zeer geslaagde middag. Tot volgend jaar
Judith Lips, voorzitter Sjoelclub Berlicum.

 

 

 

 

Archief

-----------------------------

Dinsdag 5 december 2017:  de sjoelclub viert Sinterklaas

Elke dinsdagmiddag om 14.00 uur komt de sjoelclub in de Pas bijeen voor een paar uurtjes sjoelplezier. Vandaag zit er een feestelijk tintje aan: het is Sinterklaas!!! Iedereen heeft € 5,00 in de pot gedaan en daar heeft de leiding een presentje voor gekocht, natuurlijk met goedvinden van de Sint die het deze dagen enorm druk heeft!!

 

Eerst wordt er gesjoeld want daar komt men uiteindelijk voor. Er wordt gezellig gepraat maar natuurlijk ook serieus gespeeld.

Op elke tafel staat wat strooigoed, bij de koffie is ook een speculaasje kortom we komen al flink in de stemming. Als de huisfotograaf, Harrie Smits, wat foto's komt maken van de cadeautafel én van de dames in  actie, zet één van die dames een zwarte-Pieten-pruik op en... zij gaat ook op de foto. Voor elke sjoelbak staan 4 verschillende presentjes uitgestald en daar wordt straks uit gekozen.

 

Het zijn leuke cadeautjes, allemaal met zorg uitgezocht én ingepakt door Mientje van Oort en een flink applaus is dan ook op zijn plaats. Op het einde van deze middag trekt iedereen die mee naar de Waard gaat, nog een nummertje 1, 2 of 3 en dan weet je meteen aan welke tafel je straks gaat zitten. Ook hier is weer over nagedacht!!
Het was een super gezellige middag en dat etentje na afloop hiervan in het zo vertrouwde, goed verzorgde,maar bovenal zeer smakelijke restaurant De Waard wordt de kers op de taart!!

 

De foto's zijn natuurlijk weer op de website van onze KBO te bewonderen.
Mardon

 

Terugkijken op het sjoelen in 2017

Het jaar 2017 is voor de sjoelclub prima verlopen; het was in één woord een goed jaar. Er zijn enkele leden bijgekomen en helaas moesten verschillende leden stoppen in verband met hun gezondheid. Dat betekent dat het aantal leden in 2017 ongeveer constant is gebleven.
Elk jaar is er een ontmoeting met de sjoelclub van Berlicum. In 2017 is Berlicum naar de Pas gekomen. Er werd fanatiek gesjoeld en bovenal was het een reuze gezellige middag. Op 2 punten na had KBO Heesch de beker te pakken; jammer, jammer dat het net niet lukte. Het volgend jaar, dan spelen we weer in Berlicum, zijn we zeker van plan om de beker mee naar Heesch te nemen.
Zoals we gewend zijn, zijn we in 2017 ook weer gezellig uit eten geweest met onze leden. Meestal gebeurt dat rond de vakantie in juli.
Ook de Sinterklaasmiddag vieren we samen; ook dat is een festiviteit waar iedereen naar uitkijkt.
Voor de rest is het grotendeels hetzelfde gebleven en de sjoelclub hoopt zo nog lang door te kunnen gaan.
Nieuwe leden zijn welkom en enkele mannen erbij, maakt het nog gezelliger!

Heb je belangstelling? Bel Rieky Vermeulen, 0412 - 451907.
Mientje van Oort

 

Jaarlijkse sjoelontmoeting Heesch-Berlicum

Berlicum en Heesch sjoelen mét en tégen elkaar
Voor het tiende jaar “strijden” Berlicum en Heesch om de beker maar zeer zeker ook voor de eeuwige roem!! Als ik binnenkom, is de zaal al goed vol en dat zegt genoeg: we hebben er zin in!!

Iedereen heeft een nummertje getrokken en weet dus bij welke sjoelbak te beginnen. Prima systeem!! Ook wordt de consumptie genoteerd die men in de pauze wil drinken. Nu worden de gasten uit Berlicum welkom geheten en kan de eerste ronde van start gaan. Iedereen is erg enthousiast en natuurlijk benieuwd wie dit jaar als winnaar uit de bus komt, maar zover zijn we nog lang niet, nee er wordt fijn gespeeld en aan elke tafel wordt de score bijgehouden op een speciaal daarvoor bestemde scorelijst.

 

Elk jaar wordt er een datum geprikt om bij elkaar te komen spelen. Dit jaar is Heesch de gastheer en volgend jaar gaan we weer naar Berlicum. Dat doen we al zo'n 10 jaar en hopelijk zullen er nog heel wat jaren volgen. Iedereen die ik spreek vindt het heel leuk om te sjoelen en niet alleen het spel is erg leuk, nee: je hebt een gezellige middag, praat met heel wat mensen dus het contact is ook zo belangrijk. Je kunt je verhaal kwijt en bent weer eens onder de mensen. Een heel belangrijk doel van de KBO: mensen met elkaar in contact brengen en een fijne tijdsbesteding aanbieden! De koffie of thee wordt geserveerd met een heerlijke koek erbij en men kan even pauzeren. De scorelijsten worden verzameld en een nieuwe lijst weer uitgedeeld. Na de pauze wordt er één tafeltje opgeschoven en kan de tweede ronde beginnen.

De organisatie van deze middag ligt in handen van Mientje van Oort, Annie vd Rakt en Rieky Vermeulen.
Zij zorgen ervoor dat alles vlotjes verloopt, de punten worden geteld en is er duidelijkheid bij eventuele vragen.
Een hele klus!!

 

Ook de tweede ronde verloopt zonder problemen en dan is het grote moment aangebroken: de prijsuitreiking. Namens het bestuur van de KBO feliciteert Peter Gommers de kampioen: Berlicum heeft gewonnen met slechts 138 punten verschil!! De voorzitter Judith Lips neemt de beker onder luid applaus in ontvangst! Hierna volgen nog enkele prijzen voor de hoogste score: uit Berlicum voor Gerda den Otter en voor Heesch is dat Annie van der Meer. Deze keer zijn Rieky Bosman én Riet van Zoggel - beiden met dezelfde score - als laatste geëindigd en ook zij krijgen een attentie!! Leuk idee: de poedelprijs!!

 

Zo, het zit er weer op voor dit jaar. Er wordt nog even nagepraat en dan gaat iedereen met een goed gevoel naar huis. Met dank aan de organisatie die dit weer heeft mogelijk gemaakt, wordt de middag afgesloten.

Mardon

 

 

 

 

 

Terug naar de startpagina