Biljarten

Er kan bij onze biljartclub K.O.T. in de La Salle zaal gespeeld worden op:

maandag- en donderdag voormiddag;

dinsdag-, donderdag- en vrijdag namiddag.

Een aantal jaren geleden is er onderzocht hoeveel mensen er regelmatig biljarten. Uit dit onderzoek is gebleken dat biljarten tot de vijf meest beoefende sporten behoort. Velen raken geïnspireerd omdat zij anderen het zien beoefenen. Zonder enige kennis van de techniek wordt getracht enige caramboles te maken.

Onder de vlag van de K.B.O. bestaat al jaren de biljartclub K.O.T. ( Krijt Op  Tijd ). Er zijn ca. 45 leden zowel mannen als vrouwen. Jawel, ook vrouwen biljarten. Deze leden oefenen wekelijks in de La Salle van het Cultureel Centrum waar drie prachtige biljarts staan. De leden zijn verdeeld in twee groepen, een ochtend biljartploeg en een middag biljartgroep.

De leden van de ochtend biljartgroep bestaat uit beginnende biljarters M/V. Op maandag en donderdag morgen spelen zij lekker ontspannen hun partijtje biljart met op tijd een bakje koffie en soms met iets erbij. Gezelligheid voert hier de boventoon. En voor echte beginneling is er altijd begeleiding om de juiste kneepjes en technieken onder de knie te krijgen. Want biljarten is een zaak van techniek. Het gezegde: oefening baart kunst is zeker op de biljartsport van toepassing.

De leden van de middag biljartploeg spelen op dinsdag, donderdag en vrijdag middag. Hier worden de biljart zaken serieus aangepakt. Er worden bijvoorbeeld biljart toernooien in de eigen zaal gehouden maar ook worden er wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. Zo is er een regio biljartkompetitie tegen biljartclubs uit de omliggende plaatsen zoals Chaam, Alphen, Gilze, Bavel, Riel, Rijen. Al deze biljartclubs uit die plaatsen spelen met twee teams in deze regio kompetitie met een thuis- en een uitwedstrijd. Deze wedstrijden worden altijd in de wintermaanden gespeeld op de dinsdagmiddag. Verder zijn er intern nog toernooitjes zoals een driebandentoernooi, een handicaptoernooi en een kersttoernooi voor hun leden. Deze intern toernooitjes zijn altijd op de donderdagmiddag. Dus mogelijkheden volop voor de biljartliefhebber. Op vrijdagmiddag is er dan gelegenheid om onderling vrij te biljarten.

Bent u geïnteresseerd en bent u een beginnende biljarter, kom dan eens vrijblijvend kijken op de maandag- of donderdagmorgen. Man of vrouw…. maakt niet uit, iedereen kan biljarten leren.

Hebt u al enige ervaring in de biljartsport kom dan eens kijken op dinsdag-, donderdag- of vrijdagmiddag. Iedereen is van harte welkom. We zien u graag komen en wensen u zeer veel prettige en sportieve uurtjes toe op het groene laken.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met een van de coördinatoren:

Hans van Wingerden        013-5073704
Anton Linskens               06 15126294