Ouderenadviseur

KBO Baarle-Nassau en uw vrijwillige ouderenadviseur

Ook bij KBO Baarle-Nassau kan men de hulp in roepen van een vrijwillige ouderenadviseur, ook wel VOA genoemd.
De vrijwillige ouderenadviseur is een oudere vrijwilliger die op verzoek van de hulpvrager ondersteunt, verwijst, bemiddelt of vrijblijvend adviseert over regelgeving en voorzieningen op de terrein van inkomen, recht, zorg, wonen mobiliteit en participatie.

De vrijwillige ouderenadviseur heeft niet de taak dwingende adviezen te geven of vragen tot in de finesses op te lossen.
Zijn taak ligt veel meer in de probleemverheldering, het meedenken, het informeren en het verwijzen.
De vrijwillige ouderenadviseur helpt u om de regie over u leven zelf te behouden. De VOA adviseert, u beslist.

Huishoudelijke hulp, zorg naar behoefte, aanpassingen in huis, hulpmiddelen, taxivervoer op maat: met de juiste voorzieningen kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven.
Het organiseren hiervan kan echter behoorlijk ingewikkeld zijn. Uw vrijwillige ouderenadviseur kan uitkomst bieden.
Hij kent de weg in voorzieningenland, verwijst u door na de juiste instanties en bereidt u voor op de vragen die zij u gaan stellen.

Bestuurslid van KBO Baarle-Nassau, Henk Gulickx, heeft de cursus ouderenadviseur met succes af gerond en staat ter uwe beschikking om u te informeren en bij te staan als u vragen of hulp nodig heeft bij de soms toch wel ingewikkelde problematiek.

Contact:

Een telefoontje naar de ouderenadviseur is voldoende om uw vraag te bespreken.

De ouderenadviseur luistert naar u en adviseert u.
Zelf blijft u altijd verantwoordelijk voor uw eigen beslissingen. De ouderenadviseur wijst u de weg naar mogelijkheden en oplossingen.

De ouderenadviseur voor Baarle Nassau is:

De heer Henk Gulickx (ouderenadviseur-algemene zaken)
Adres : Kempenstraat 3
Baarle-Nassau