Jaarlijkse Busreis 2015

Reisverslag KBO bustocht 18 juni 2015 met foto's

Een reis met onze Langenboomse KBO is drie keer genieten. Je verheugen op de reis, de dag van de reis zelf en het nagenieten.

We stapten om 08.30 uur met 44 personen in de bus (in de bus werd het snoeptrommeltje van Jeanne Holleman wel gemist!) op weg naar de Alblasserwaard in Zuid-Holland, waar het stadje Ameide onze bestemming was.

Terwijl de glasblazer zijn voorbereidingen trof voor een demonstratie genoten wij van koffie met gebak. De kunstwerken die de glasblazer wist te maken grenzen aan het ongelooflijke, prachtig gewoon. Hij betrok ook verschillende van onze leden bij het glasblazen en de gemaakte producten gingen mee naar Langenboom.

Om 12.30 uur werd ons een heerlijke lunch geserveerd. Hierna volgde een rit door de Alblasserwaard, de gids kon voortreffelijk vertellen waardoor het rustige polderlandschap tot leven kwam.

In Ridderkerk aangekomen bezochten we de chocoladefabriek van Noppen. Enkele van onze leden werden uitgenodigd mee te helpen bij het maken van chocolade, zij werden beloond met heerlijke, verse chocolade. De rest van het gezelschap werd zeker niet vergeten, menig bonbonnetje werd verorberd.

De dag werd afgesloten met een diner en ook hier stond gezelligheid centraal.

Een mooie dag, goed weer, heerlijk gezelschap, wat wil je nog meer? Met dank aan de reisleiding Wiel en Fred. Op naar het volgend jaar.