Con Amore

Zingen in het koor Con Amore

In de tweede helft van 2013 ontstond het idee om bij de KBO in Heesch een koor op te richten. De belangstelling bleek groot; in korte tijd gaven tientallen zangliefhebbers zich op. Een dirigent zoeken was de volgende stap. Tom Overtoom werd gevraagd om het koor artistiek te leiden. Hij was daartoe bereid en nam de taak op zich de leden te gaan helpen bij het treffen van de juiste toon. De eerste repetitie, tevens datum van oprichting, was 23 september 2013.
Het repertoire bestaat uit vierstemmige liederen met een bescheiden moeilijkheidsgraad, aangepast aan het overigens semper crescendo niveau van het koor. Het koor mag nog groter worden; u kunt dus nog lid worden wanneer u van zingen houdt en enige ervaring hebt. Vooral de tenoren en de bassen kunnen nog versterking gebruiken. De voorwaarde is wel dat u lid bent of wordt van de KBO. De contributie voor het koor bedraagt € 7,50 per maand.
De belangrijkste doelstelling van het koor is plezier beleven aan zingen. Dat lukt het beste wanneer er met mate wordt gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Af en toe wordt er opgetreden want je wilt toch ook van een ander eens horen hoe het gaat!

Elke donderdagochtend van 10.00-12.00 uur komt een groep enthousiaste mannen en vrouwen bijeen in CC de Pas om samen te repeteren. Eerst worden er wat stemoefeningen gedaan om de stembanden een beetje ‘op te warmen’ en vervolgens worden er ECHT gezongen. Het plezier straalt er van af en je wordt er ook vrolijk van want dat doet muziek nu eenmaal met je. Vanaf de start in 2013 zijn er regelmatig leden bijgekomen en dat zegt genoeg. Natuurlijk zijn er ook optredens bijvoorbeeld met Kerstmis, bij “Heesch Presenteert” en bij gelegenheid in Z.C Huize Heelwijk.
Nieuwe leden zijn altijd welkom; loop eens binnen in de Misse-zaal in de Pas. U wordt hartelijk welkom geheten! Het koor is het hele jaar actief behalve in de maanden juli en augustus.

Contactpersoon is Mimi de Leeuw, voor inlichtingen telefoon 0412-451477.