Literair Café

Het Literair Café Berkel-Enschot organiseert 2x per jaar een avond waarin een schrijver of schrijfster spreekt over eigen werk en boeken signeert.

Het Literair Café Berkel-Enschot is meer dan 10 jaar geleden opgezet door het toenmalige hoofd Bibliotheek Berkel-Enschot, Riet Valk, samen met Jacques van Dongen vanuit de stichting Expo. Jan Franken is daar namens de KBO bijgevraagd. Dat driemanschap organiseerde halfjaarlijks een Literair Café uitgaande van het aanbod van het bemiddelingsbureau Stichting Schrijvers op School en in de Maatschappij.

LITERAIR CAFE MET Lidewijde Paris

WOENSDAG 21 MAART 2018

ONS KONINGSOORD

TILBURG – Lidewijde Paris begon na vijfentwintig jaar in het Boekenvak als uitgever en redacteur in 2016 met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier te promoten. Haar boeken Hoe lees ik? (6 drukken) en Hoe lees ik korte verhalen? (februari 2018) worden door een breed publiek gelezen, van leesclubs tot leraren, van schrijvers, vertalers, leerlingen, studenten tot gewone lezers. Haar Lees!workshops brengen haar door het hele land.

Hoe lees ik Natuur in de Literatuur! – Lees!workshop door Lidewijde Paris

‘Natuur’, dat is het schitterende thema van de Boekenweek 2018! Waar denk je dan aan? Een blad dat langzaam van een boom valt, een weg die verdwijnt in de mist, verdorde bloemen in een tuin. Donkere bossen, diepe vijvers, dansende veulens, zon of sneeuw… noem maar op: alles komt voor in  romans en gedichten. Zijn al die natuurdetails bedoeld om een huis, een tuin, een tijd of een land tot leven te wekken of steekt er meer achter al die bloeiende en groeiende details? Aan de hand van veel bekende en onbekende gedichten en romanfragmenten laat Lidewijde Paris zien dat de meeste details inderdaad niet zo onschuldig zijn als ze lijken, wat ze voor stille signalen geven en hoe je ze kunt interpreteren. Lidewijde leest voor en laat zien en legt uit wat voor verschillende functies natuur in de literatuur heeft. Van Kloos tot Bloem, van A. Alberts tot Nathan Hill, van Margriet de Moor tot de bijbel… alles komt langs. Voorbereiding is niet nodig en ieder kan alles vragen.

Woensdag 21 maart van 20.00 tot 22.00 uur

CC De Schalm, Berkel-Enschot

Kosten: € 4,00 (leden KBO) / € 5,00 (bibliotheekleden) / € 7,50 (niet-leden) inclusief koffie of thee.

Kaartjes zijn vanaf 28 februari te koop bij in de Bibliotheek Berkel-Enschot en CC De Schalm of te reserveren via berkelenschot@bibliotheekmb.nl