MuseumPlusBus-Rijksmuseum

Bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

8 april 2016

De KBO Reusel was, na onze inschrijving, door de Stichting Museum Plus Bus geselecteerd voor een geheel verzorgde busreis naar het Rijksmuseum te Amsterdam.

Dit museum vertelt het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot Mondriaan, verrassend gepresenteerd in een indrukwekkend gebouw met als hoogtepunt de Eregalerij.

Het doel van de Stichting Museum Plus Bus is om de toegankelijkheid van het nationaal erfgoed in de Nederlandse musea te vergroten voor met name senioren met een leeftijd vanaf zeventig (70) jaar die zonder de Museum Plus Bus door hun leeftijd en/of conditie geen museumbezoek meer kunnen afleggen.

Om deze groep senioren toch in de gelegenheid te stellen organiseert de Stichting het vervoer van en naar het museum alsmede de toegangsbewijzen.

Dank zij de genereuze steun van de BankGiro Loterij werd dit dagarrangement, met uitzondering van de lunch, kosteloos aangeboden.

Onze deelnemers hadden een gemiddelde leeftijd van 81 jaar, de jongste was 72 en de oudste deelneemster was 94 jaar.

Om ca 9.15 uur vertrokken wij, met een maximale groepsgrootte van 45 personen, 8 rollators en een rolstoel, met de speciale Museumplusbus richting Amsterdam.

Onze chauffeur, woonachtig in de regio Amsterdam, bood ons een niet geplande maar zeer aangename en gewaardeerde rondtocht door Amsterdam aan. Tijdens deze rit vertelde hij diverse wetenswaardigheden over de speciale gebouwen en parken die wij passeerden.

Aangekomen bij het Rijksmuseum genoten we eerst van een uitstekend verzorgde lunch.

Hierna kregen wij een begeleide rondleiding in het museum van ruim 1 uur waarbij vele details en bijzonderheden van de schilderijen in de eregalerij en de Nachtwacht werden toegelicht..

Na deze interessante rondleiding was er nog tijd over om zelfstandig diverse museumstukken, de Breitner Catwalk of de museumwinkel te bewonderen.

Om ca 15.00 uur vertrokken wij weer richting Reusel om daar omstreeks 17.00 uur te arriveren.

Alle deelnemers vonden het geweldig, waren zeer voldaan en blij dat ze dit nog mochten meemaken.

Hieronder een korte foto-impressie van deze dag.

Rollators en rolstoel inladen, instappen en op weg naar Amsterdam.

Een korte wandeling naar het Rijksmuseum.

Even verzamelen in de hal.

Een gezamelijke en goed verzorgde lunch.

Een begeleide rondleiding langs diverse hoogtepunten zoals b.v. De Nachtwacht van Rembrand.

Na een mooi museumbezoek weer voldaan terug naar Reusel.

Voor het welslagen van deze dag gaat onze dank dan uit naar onze chauffeur Raijmon, de dag-begeleidster Els Horgbach, de rondleiders van het Rijksmuseum, de begeleidsters van de KBO-Reusel en natuurlijk

de Stichting Museum Plus Bus en de BankGiro Loterij

die dit prijzenswaardig initiatief mogelijk hebben gemaakt.

Namens het bestuur van de KBO-Reusel,

Gust Lathouwers