Algemene info

PC DoeMee

Eind september gaan de computercursussen in de Kastanje weer van start

U kunt zich weer opgeven voor de computercursussen of workshops .Een ideale manier om wat meer kennis en vaardigheden op te doen.

Zie verder op de pagina voor ons cursusaanbod.

PCDoeMee Centrum Liessel:

Het PCDoeMee project heeft als doelstelling het gebruik van de computer onder senioren te bevorderen.

Het is bedoeld voor alle Liesselnaren boven de 50 jaar. Dus ook voor niet leden van KBO Liessel.

Het project wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant, KBO-Brabant en SeniorWeb.

Cursussen van het  SeniorWeb Leercentrum  PC-DoeMee in De Kastanje

We kunnen er niet meer omheen: zelfs de overheid gaat digitaal. Je bankzaken, je belastingen, bellen met je familie en veel meer zaken gaan via de computer, je mobiele telefoon of tablet. Ons Leercentrum wil u helpen om deze middelen te kunnen gebruiken.

De PC-DoeMee groep van KBO Liessel begint na een paar maanden  vakantie  op 25 september weer met de lessen .

De inloop begint weer op 04 september .

Het afgelopen seizoen hebben ongeveer 30 KBO leden uit Liessel  Neerkant en Helenaveen zich opgegeven voor de diverse cursussen en workshops.

Omdat de opzet van het afgelopen seizoen succesvol is gebleken, willen we globaal op dezelfde voet verder gaan.  We zien wel een trend van gebruik van laptop/computer naar tablet/smartphone..

Onze werkgroep heeft er voor gekozen om in  kleine groepjes te werken, zodat we veel persoonlijke aandacht kunnen geven aan onze cursisten.

PC-DoeMee

Heb je problemen met je computer of tablet of wil je iets meer weten over een programma, loop dan op dinsdagmiddag tussen half twee en half vier even in de Kastanje binnen en laat u door onze vrijwilligers uit de brand helpen.

Ook kunnen zij u informatie/advies geven over het aanschaffen van apparatuur.

De inloop is op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur  In juli en augustus geen inloop.

De inloopmiddag is voor iedereen vrij toegankelijk.(Ook niet leden van de KBO)

Toon van Duijnhoven kan computerproblemen bij u thuis oplossen.
Telefoon: 0493-341559

Kijk ook eens op de website van Seniorweb deze website is speciaal voor senioren ingericht en geeft veel tips voor computergebruik voor ouderen.Ook kun je een online cursus volgen.  Klik HIER

De vrijwilligers:

Mariëtte Corstens, Wilma van Lier, Ger Meulendijks,  Piet Hack, Toon van Duijnhoven, Henk Hikspoors, Jeanne van Eijk en Joke van der Tol.

Om onze groep vrijwilligers op peil te houden blijven we op zoek naar  nieuwe (hulp)docenten.

Iets voor jou? Geef je dan op bij één van onze vrijwilligers of bij
Mariëtte Corstens (06-29389483).

Cursusaanbod PC DoeMee De Kastanje Liessel   2018/2019

Start: Eind september of januari op dinsdagochtend of dinsdagmiddag.

Voor de cursus dient u lid te zijn van de KBO.
De cursus kost 5 euro per les van ±1,5 uur, inclusief cursusmateriaal; bij de eerste les af te rekenen.
Deelnemers uit Neerkant en Helenaveen betalen 10 euro extra.

Naam:                                                                      Email:

Adres:                                                                       Postcode:                 Plaats:

Tel:                                                                            Geboortedatum:

Wil graag deelnemen aan:

• Windows 10 voor beginners (inclusief internet en mailen): 12 lessen
  • Overstap naar Windows 10  (als je al meer ervaring hebt met Windows 7 maar moeite hebt met Windows 10): 6 lessen
  • Werken met Ipad en Iphone: 6 lessen
  • Werken met Android-tablet en telefoon: 6 lessen
  • Mappen maken en computer opschonen, veiligheid en onderhoud in Windows 10, werken met OneDrive, Dropbox en/of the Icloud: 4 lessen
  • Foto bewerken en fotoboek maken: 6 lessen
  • Fotoboek maken: 3 lessen

• Workshop:          Doe meer met je mobiel of tablet
  • Heeft u zelf nog een onderwerp voor een workshop?: ………………………………………………………………….

Wilt u onderstaande ook invullen:

• Ik heb computersysteem:  Windows 7
  • Ik heb computersysteem:  Windows 10
  • Ik heb een laptop en kan die meenemen naar de cursus

Dit formulier vóór 1 augustus 2018 volledig ingevuld inleveren bij:

Ger Meulendijks,  Oude Molen 5, Liessel
Of mailen naar:
kboliessel@gmail.com

Klik op Aanmeldingsformulier om u aan te melden voor een of meerdere cursussen of workshops

Wenst u meer informatie, neem dan even contact op met Ger Meulendijks, hij is de contactpersoon vanuit de KBO. Tel. 0493-342095.

Werkgroep PCDoeMee:

Naam: