Sinterklaas

KBO Heesch viert Sinterklaas, 1 december 2017

Op het toneel in de Pas staan allerlei pakjes die de Pieten hier alvast hebben geparkeerd om ze later bij de mensen af te leveren en onder de tonen van allerlei bekende Sinterklaas- liedjes loopt de zaal van de Pas langzaamaan vol, wordt de koffie ingeschonken( de speculaas staat ook klaar) en om 14.00 uur kan het feest beginnen.

Onze voorzitter, Piet Ceelen, verwelkomt iedereen op zijn eigen manier en wel in het dialect!

Vervolgens komt Frans Eijsink aan het woord en hij vertelt iets over het programma van vanmiddag. Zo, genoeg gepraat, het is tijd voor muziek! Vandaag verzorgt Gerry van Houtert -vroeger speelde hij bij De Heikrekels-wie kent ze níet!!-, het muzikaal gedeelte dus dát belooft wat!! Dit keer geen Sinterklaasliedjes, helaas, maar wel allerlei andere Nederlandstalige liedjes zoals daar bij de waterkant en 2 reebruine ogen!! Al snel wordt er gedanst en zit de stemming er prima in. Ik kijk om me heen en zie dat de zaal goed bezet is met zo´n 90 leden die gezellig meezingen, een praatje maken, dansen en meeklappen met de muziek! Allemaal vrolijke gezichten en dat is ook de bedoeling van deze middag nl. iedereen een fijne middag te bezorgen. Een kleine pauze volgt.


Na de pauze gaan we kijken naar een Sinterklaasact, we zijn benieuwd!! Er komen 2 Pieten de zaal inlopen die op zoek zijn naar Sinterklaas. Enfin, hij is foetsie maar wie komt daar wél binnen: de Kerstman en die is weer te vroeg! ´t Is allemaal wat!!


Uiteindelijk is Sint terecht en kan hij enkele mensen in het zonnetje zetten. Dat zijn Piet Schalken, Karel Swinkels en Gerard Eijhout, alle drie mensen die van grote waarde zijn voor onze KBO en daar hoort dan ook een presentje bij.


Sint en zijn Pieten verlaten het toneel weer op weg naar de lieve kindjes en wij zwaaien ze uit onder het zingen van dag Sinterklaasje!!
Jan Schuurmans komt nu het toneel op om wat prijzen uit te delen aan de winnaars van de quiz op de vrijwilligersdag! 1ste prijs is voor groep 17 bestaande uit Yvonne Swinkels, Johan vd Akker, Gerard Eijkmans en Theo Zomers.


2de Prijs gaat naar groep 19 van Theo Traa, Ruud Cornelis, Harrie Roelofs en Jeanne Bevers. Pauze!
Gerry van Houtert gaat verder met deel 2 van deze gezellige middag. Hij bespeelt de gitaar maar ook de accordeon en ook nu weer komen er allerlei liedjes langs die we mee kunnen zingen zoals heb je even voor mij en ik kwam je tegen! Er wordt enthousiast gedanst en dat is heel leuk om te zien want dat betekent ook dat men het naar zijn zin heeft. Zo tegen het einde van deze, zeer geslaagde middag roept Gerry van Houtert enkele leden van het bestuur naar voren die deze middag mee helpen organiseren. Toch weer een hele klus om een programma samen te stellen waarvan je hoopt dat het bij iedereen in de smaak valt. Er volgt een groot, welverdiend applaus en de zaal wordt opgeroepen de polonaise mee te lopen. Een mooier slot van deze middag kun je je niet wensen. Wat rest is het dankwoord door Frans Eijsink, die zijn laatste feestmiddag heeft georganiseerd en het wat rustiger aan gaat doen. We zullen zijn tomeloze inzet missen!! Met een pak speculaas onder de arm ga ik naar huis en ben erg benieuwd naar de foto's die natuurlijk ook nu weer door Harrie Smits zijn gemaakt en op de site van onze KBO te bewonderen zijn!

 

Mardon

 

 

 

Sinterklaasfeest in De Pas - Vrijdagmiddag 25 november 2016

Buiten is het somber weer en dat is nou precies een goed moment om het Sinterklaasfeest te gaan vieren, vind ik. De zaal van De Pas loopt snel vol en zo te zien heeft iedereen er zin in dit jaarlijks terugkerend feest te gaan vieren. Ook ons hart klopt vol spanning over hoe de middag ingevuld gaat worden!! We zoeken een plaats op onder de accordeon muziek van Niels Swinkels en zingen zachtjes mee want deze muziek kennen we allemaal! Om 14.00 uur opent onze voorzitter Loet Kuijlaars deze middag en geeft vervolgens het woord aan Frans Eijsink van de Evenementen Commissie die samen met zijn “club” deze middag heeft georganiseerd.

Frans schetst in het kort wat we vanmiddag kunnen verwachten.

Niels Swinkels speelt voor ons een medley van allerlei bekende liedjes die we meezingen en je ziet dat de stemming er bij alle 120 gasten prima inzit!! Heerlijk om te zien. Hierna komt het smartlappenkoor de Sluiszangers uit Macharen onder leiding van dirigent/accordeonist Wil Bolenius voor ons zingen. Een prachtig, gemengd koor met een zeer uitgebreid repertoire en .....allemaal meezingers en dat doen we dan ook. Enkele liedjes zijn bv brandend zand - hij was maar een clown - Marina en ga zo maar door! Heel wat liedjes verder, gaat het koor pauzeren en neemt Niels het weer over en als er sinterklaasliedjes gespeeld worden gaat het gordijn open en zien we Sinterklaas op een bed liggen!! Hij wordt door zijn Pieten wakker gemaakt,
aangekleed waar nodig en vervolgens kan hij gaan doen waar hij voor is gekomen: wat mensen uit het publiek naar voren halen en in het zonnetje zetten. Als eerste komt Jan Ploegmakers die door de 2 Pietjes én Elly Verdiesen wordt toegezongen. Vervolgens Mariet Jaspers, ook zeer actief in Bernheze, gevolgd door Tonnie Hoefnagels en als laatste komt Wil de Jong op het podium. oud-voorzitter van de KBO.

Deze laatste drie mensen blijven op het podium om mee te doen aan de quiz : Wie is dit jaar Sinterklaas?? Er worden allerlei vragen aan de Sint gesteld en bij een positief antwoord moet hij, de Sint, iets uittrekken. Zoetjesaan verandert Sint in .... Bert Wijnen!!!! Heel leuk bedacht en weer eens iets totaal anders dan we gewend zijn. Aangezien Bert nu geen foto's kon maken, werd deze taak ingevuld door Harrie Smits.
Hierna nogmaals een optreden van het koor uit Macharen en dan loopt deze gezellige, zeer geslaagde middag op zijn eind. Loet Kuijlaars spreekt een woord van dank uit aan de Evenementen Commissie, de dirigent en het koor uit Macharen, Niels Swinkels en niet te vergeten het bedienend personeel van De Pas.
Onder de laatste klanken van de accordeon verlaten we de zaal en krijgen nog een pak speculaas mee voor bij de koffie.
Met een goed gevoel ga ik naar huis.
mardon

Terug naar de startpagina