Activiteiten Juni 2017 - Juli 2017

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

nieuwsbrief juni/juli 2017

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

Onze leden Theo van de Bergh, Piet van Hoof en Leo Eikelenboom zijn koninklijk onderscheiden, zij zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje–Nassau!

Eetpunt ’ t Hazzo

Donderdag 22 juni om 17.00uur.

Het thema is Frankrijk

Het eten is na het kaarten, maar heeft daar verder niets mee te maken

Iedereen is welkom, opgeven vóór 19 juni bij Bert Baselmans Kosten € 9,50 pp

Betalen op rekeningnummer

NL89 RABO 0101 1021 35 te name van KBO Aalst of contant.

Kienen in ‘t Hazzo

Donderdag 29 juni 14.00uur

Donderdag 31 augustus 14.00 uur

Uitnodiging

Ook dit jaar voeren de jongens en meisjes van basisschool “de Drijfveer “ een musical op.
Zij, groep 8, de oudsten van de school, vinden het leuk om ook voor ons te spelen. Daarom worden wij, de leden van de Aalster Senioren Vereniging uitgenodigd om op
dinsdag 11 juli 2017 om 13.00 uur te komen kijken.

Toegang gratis!
Gewoon op onze eigen vertrouwde plek in ’t Hazzo.
Aanmelden bij Lies Theuws, telefoon 040-2215454 of email kbo.aalst@gmail.com

Woensdag 12 juli groot buffet als afsluiting van het

seizoen.

Zie hiervoor het bijgevoegd aanmeldingsformulier in uw brievenbus

Hazzo in vakantie 2017 gesloten v/a 14 juli.

en maandag 28 augustus weer open

MAAR... !!! Let op !!!

Het kaarten op 20 juli en op 17 én 24 augustus gaat gewoon door om 13.30 in het Hazzo!!!

Fietstochten 2017

Dit jaar fietsen we nog op de woensdagen 28 juni, 26 juli, 16 augustus, 30 augustus. We vertrekken om 10.30u vanaf ’t Hazzo.

We fietsen al pratend tussen de veertig en vijftig kilometer met een lunchpauze en met tijd voor een drankje. De groep is tussen de tien en twintig deelnemers groot, dus zeker niet massaal.

Kom eens meefietsen

.

Nieuwe leden: Hr. R. Sterk , mevr. H. Terhell

Overleden mevr. P de Krom op de leeftijd van 86 jaar.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Verjaardagen juni/juli (boven de 85 jaar)

97 jaar

94 jaar

92 jaar

91 jaar

89 jaar

88 jaar

87 jaar

86 jaar

mevr D.M.F. Jonkers – de Graaf

mevr A.M.P.Veraart - van Oudheusden

mevr E.M. van Bommel - Prinsen

de heer F.C. de Krom

mevr D.Louwers

de heer P.J. Vis

de heer M. Bouman

mevr A.G. van Schaik - Klomp

mevr S.E. Veldkamp – van Bortel

mevr J.A. Habraken – Hezemans

mevr Stekhuizen – Obbing

de heer J.A.G. van Geel

Zij worden allen van harte gefeliciteerd

Oproep

Tijdens de prachtige, zonnige zomeravonden van de laatste tijd, zitten veel mensen nog laat buiten, gezellig met een brandend theelichtje in een potje of vaasje.

Als het kaarsvet is opgebrand, blijft er een zilverkleurig houdertje over. En dat kan weer heel leuk gebruikt worden op onze ONTMOETINGSMIDDAGEN.

De vraag is dan ook: wilt u de houdertjes niet weggooien, maar bewaren. U kunt ze iedere maandagmiddag inleveren in ’t Hazzo, bij het ONTMOETEN.

Daar kunt u ook ceedee schijfjes inleveren, die daar ook gebruikt worden, met name voor het maken van kerstversieringen.

Ook zoekt Antoon Breuer gekleurd vlakglas voor het maken van kersttaferelen. Afgeven op de ontmoetingsmiddag, maandag in ’t Hazzo of aanmelden bij Antoon , 040-2217828, email antoonbreuer@gmail.com .

Lezing met lichtbeelden

.

Nog in het begin van het jaar is de afspraak met Pater Issag al gemaakt: een beeld geven van zijn geboorteland, zijn ouders , zijn studies en zijn werk.

En hij heeft zijn woord op buitengewoon inspirerende wijze gehouden. Hij zou maar een uurtje komen vertellen over het verre en zeer droge India. Het werden ruim twee interessante uren. Hij schetste een totaal andere wereld dan de onze. Daarbij liet hij een fotoreportage zien, die hij tijdens zijn laatste vakantie daar gemaakt heeft. De ruim 20 aanwezige toehoorders hebben zoveel vragen gesteld dat onze “oude “pastor nog meer uitleg gegeven heeft dan hij voorbereid had.

Kortom: een geweldige lezing. Wij wensen Pater Issag veel succes in zijn nieuwe parochie in Veghel.

KWIEK Beweegroute in de Voldijn

U bent van harte welkom om mee te lopen met de beweegroute, een beweeginitiatief dat mede onder verantwoordelijkheid van Seniorenvereniging Aalst is ontwikkeld.

Iedere dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur loopt een groep wandelaars onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers door de wijk de Voldijn.

Het lopen wordt afgewisseld met oefening waarbij men gebruik maakt van het straatmeubilair en de oefeningen staan aangegeven op speciale tegels.

De route is voor iedereen, iedereen kan mee doen, met of zonder beperkingen.

Na afloop drinken wij met z'n allen een kopje koffie/thee bij het vertrek- en tevens eindpunt: Activiteitencentrum 't Hazzo.

Deelname is gratis, de consumptie is voor eigen rekening

Loopt u liever alleen of met een vriend/vriendin/kind of kleinkind dan kunt u de gratis route ophalen bij 't Hazzo.

Hopelijk tot ziens tijdens het KWIEKEN!

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.