Nieuwjaarsbijeenkomst KBO Berkel-Enschot, zaterdag 14 januari 2017

Een liefst vijfkoppig ontvangstcomité maakte het de bezoeker makkelijk om toch zeker naar binnen te willen op deze ontmoeting (de laatste in de “oude” Schalm!) met gelijkgestemde medeleden die bijna allemaal in een grote carrousel veelal alle aanwezigen kusten, een hand gaven, in ieder geval hartelijk begroetten en een heel goed en gezond 2017 toewensten.

En dat heen-en-weer-geloop van al die mensen duurde, onder het genot van een kopje koffie of thee, toch wel zo’n drie kwartier, vooraleer onze voorzitter Jan Panhuijzen het woord nam en de goegemeente toesprak op zijn eigen vertrouwde, hartelijke en stijlvolle manier. Hij haalde de gebeurtenissen in het voorbije jaar aan, - de hoogtepunten en een enkel minder prettig feit - , prees deze en gene (van de liefst 135 eigen vrijwilligers!) om zijn/haar activiteit, vertelde dat het hemzelf weer - gelukkig - goed gaat na een moeilijke periode en hoezeer hem dat dankbaar stemt.

Ook riep hij de leden op om het enorme aantal cursussen, de sportactiviteiten, de reis, het schouwburgbezoek en alle overige mogelijkheden die KBO Berkel-Enschot biedt, uit te dragen naar andere senioren, opdat ook zij lid worden en “onze club” nog sterker en invloedrijker maken!

Het korte intermezzo van een mooi, zelfgeschreven gedicht over het-komen-en-gaan-van-het-jaar door Loes Westgeest deed ons allen opveren en meeleven door de integriteit ervan.

Onze huispianist, de voor de vuist spelende en uit het hoofd improviserende Willem Bruggeling leverde weer vele het gehoor strelende muziekstukken af, prachtig!

Een goed glas wijn, een pilsje of een jus d’orange maakten daarna de tongen wederom  voor een stief uurtje ruimschoots los.     Voor u allen:

Have a good year!   Bonne année!   Gutes Neujahr!   Beste wensen!

Frank Smarius