Fietsclub archief
Fietstochten

 

Afsluiting fietsseizoen 2017 KBO- fietsclub

Op woensdag 25 oktober hebben we het fietsseizoen afgesloten met ons traditioneel etentje. Met vaste fietsmaatjes, sommige partners en onze ereleden werd genoten van een heerlijk driegangendiner. Tijdens de maaltijd zijn weer twee mensen in het zonnetje gezet middels een lied en een peperkoek met toepasselijke tekst. Annie van den Berg werd toegezongen omdat zij, met pijn in het hart, af moest haken bij de fietsclub, maar zij wordt toegevoegd aan onze lijst van ereleden. Ook voor Sjaan van Hemmen een lied vanwege haar grote doorzettingsvermogen. Vanzelfsprekend hebben we het afgelopen seizoen weer genoten van vele mooie dagtochten op de maandagen, waarvan er helaas één afgelast moest worden vanwege de regen. Ook dit jaar ging een aantal fietstochten op woensdag niet door, eveneens vanwege de regen. Alle tochten waren weer naar ieders tevredenheid en we zijn de organisatoren en voorfietsers daar zeer dankbaar voor. Op 19 februari 2018 start een nieuw fietsseizoen met een jaarvergadering in de Pas. Alle fietsdeelnemers ontvangen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging. Wij wensen u allen een goed najaar, een zachte winter en fijne feestdagen toe. Degenen die op woensdagmiddag door blijven fietsen, wensen we nog veel fietsplezier.

 

Namens de fietscommissie,
Elly Verdiesen

 

 

Presentatie Fietstochten 2017

Klik op de rode knop met witte pijl in het midden:

Geslaagde jaarvergadering fietsclub
Met grote tevredenheid kijken we terug op een geslaagde jaarvergadering op maandag 9 januari jongstleden met een goede opkomst, 46 van de 66 leden. Voorafgaand aan deze vergadering werd de cursus voor verkeersregelaars gegeven door de buurtcoördinator Wim Kluessjen.
Met totaal 13 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd.

Een van onze leden, Jan Eijsvogels, werd in het zonnetje gezet, omdat hij op 1-1-2017 vijfentwintig jaar lid was van onze fietsclub. .
Tijdens de pauze was er een woordje door Peter Gommers en een traktatie vanwege ons 30 jarig bestaan. De vergadering werd voortgezet met een presentatie van de 15 tochten die vanaf 3 april weer om de 2 weken op maandag worden gereden. Vele Brabantse en Gelderse landschappen worden weer doorkruist. De regels en kosten rondom de korte en lange tochten werden wederom genoemd en om 11.30 uur werd de vergadering gesloten.
We hopen op een mooi nieuw fietsjaar met veel fietsplezier voor velen.

 

Namens de fietscommissie,
Elly Verdiesen

 

Het fietsprogramma voor 2017

 

 

Datum

WK

omgeving

Startplaats

1

3 april

14

Dommeltocht

Nijnsel

2

17 april

16

Betuwe -West

Neerrijnen

3

1 mei

18

Kleef - Reichswald

Groesbeek

4

15 mei

20

Loonse en Drunense duinen

Waalwijk

5

29 mei

22

Land van Maas en Waal

Batenburg

6

12 juni

24

Biesbosch

Dussen

7

26 juni

26

Kevelaer - Goch

Well

8

10 juli

28

Hilver

Oirschot

9

24 juli

30

Betuwe - Oost

Oosterhout

10

7 aug

32

Chaam - Ulvenhout

Alphen

11

21 aug

34

Venray - Lottum

Leunen

12

4 sep

36

Strabrechtse heide

Mierlo

13

18 sep

38

Omgeving Gennep

Gennep

14

2 okt

40

Dommeldal - Campina

Halder

15

17 okt

42

Beerse maas en Raamvallei

Grave

 

Klik hier voor het volledige programma

 

De Fietsclub

Het jaar is nog maar net gestart of er is weer nieuws van de fietsclub van de KBO. De organisatie voor het nieuwe fietsseizoen 2016 is weer gestart en er is een datum gepland voor de jaarvergadering. Laten we hopen dat er weer velen van u met ons mee gaan fietsen en dat het een goed fietsseizoen mag worden.
Op woensdagmorgen 17 februari 2016 vindt in zaal D'n Herd in De Pas weer ons jaarlijks fietsoverleg plaats en u wordt verwacht om 10.00 uur. Zowel onze trouwe fietsers, het bestuur van de KBO en andere belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. We kijken dan terug op het vorig fietsseizoen, doen mededelingen over zaken die van belang zijn en presenteren het programma van de lange fietstochten voor het komend jaar. Wij hopen dat u met velen aanwezig zult zijn en kijken met u uit naar vele gezellige en sportieve fietstochten in 2016.

 

Namens de fietscommissie,
Elly Verdiesen

 

De namen in volgorde van de foto zijn: Tini School, Elly Verdiesen, Joke van Rosmalen, Mia Claasen, Jo Wijnen.

 

Overzicht fietsnieuws

Op de woensdagmiddagen fietsen wij standaard vanaf de Petrus-Emmauskerk om klokslag 13.30 uur, we fietsen dan ongeveer 25-30 km en hebben onderweg een thee of koffie pauze.

De groep wordt begeleid door geschoolde verkeersregelaars, ieder jaar volgen zij de cursus. Wij hebben een winterstop van 1 november tot 1 maart, maar bij goed weer kunnen de liefhebbers toch naar de kerk gaan en kijken of er meer fietsleden zijn en dan met elkaar als nog gaan fietsen, mogelijk met of zonder leiding en/of verkeersregelaars.

 

Wij zijn blij met onze vaste vrijwilligers, die zich in dienst stellen voor hun medefietsers, zodat dit allemaal mogelijk is. De meerijders betalen hiervoor een kleine vergoeding aan de chauffeurs en voor de fiets die op de aanhanger meerijd. Gemiddeld zijn deze tochten ongeveer 50-55 km lang.

Als uw fiets op de aanhanger meegaat dan om 8.30 uur aanwezig zijn! Vertrek met auto's 9.00 uur.

De fietsleider heeft de mogelijkheid om de routes te wisselen of aan te passen indien nodig!

Let op: deelname aan beide fietsgroepen is alleen mogelijk met een gewone- of elektrische fiets.

De fietscommissie, in alfabetische volgorde, wenst u alvast vele gezellige fietsuurtjes toe!

Mia Claasen, Joke van Rosmalen, Tinie School, Elly Verdiesen en Jo Wijnen

 

Voor informatie over de fietsclub kunt u bellen naar Joke van Rosmalen, tel. 0412-454314

 

 

 

 

Overzicht fietsnieuws seizoen 2016

De fietsclub van de KBO Heesch is een enthousiaste groep fietsende vrouwen en mannen die op 1 maart 2016 64 leden telt.
Elke woensdagmiddag van 1 maart tot eind oktober wordt er vertrokken vanaf de Petruskerk om klokslag 13.30 uur. Er wordt dan een tocht gefietst van ongeveer 25-30 km en halverwege wordt ergens thee of koffie gedronken.
De groep wordt begeleid door geschoolde verkeersregelaars, die hiervoor ieder jaar een cursus volgen. Van 1 november tot 1 maart is er een winterstop, maar bij goed weer kunnen de liefhebbers toch naar de kerk gaan om te kijken of er meer fietsleden zijn die toch een tochtje willen maken, mogelijk met of zonder leiding en/of verkeersregelaars.
 
Op de door de fietscommissie vastgestelde maandagen worden er elk jaar ± 15 lange fietstochten gemaakt.
Deze tochten worden in en buiten de regio gereden met behulp van de fietsaanhanger van de KBO waar 16 fietsen op kunnen en verder met een aantal vaste chauffeurs, die passagiers mee kunnen nemen.

De bestemmingen van de tochten zijn dit jaar: het Rijk van Nijmegen, Betuwe-west, Maastocht, omgeving Boxtel, de Biesbosch, de Hilver, de Loonse- en Drunense duinen, het Leudal, de Utrechtse Heuvelrug, de Maashegge, omgeving Arnhem, rondje Helmond, Over de grens, de Zwarte Plak en rondje Boekel, alle met een afstand van 50-55 km. Kortom weer een mooi programma om naar uit te kijken.

Wij zijn blij met onze vaste vrijwilligers, die zich in dienst stellen voor hun medefietsers, zodat dit allemaal mogelijk is. De meerijders betalen hiervoor een kleine vergoeding aan de chauffeurs en voor de fiets die op de aanhanger meerijdt. Gemiddeld zijn deze tochten ongeveer 50-55 km lang met een koffiepauze en een lunchpauze.
Als uw fiets op de aanhanger meegaat dan om 8.30 uur aanwezig zijn! Vertrek met auto's 9.00 uur.
De fietsleider heeft de mogelijkheid om de routes te wisselen of aan te passen indien nodig!
Let op: deelname aan beide fietsgroepen is alleen mogelijk met een gewone- of elektrische fiets.
 
De fietscommissie, in alfabetische volgorde, wenst u alvast vele gezellige fietsuurtjes toe!
Mia Claasen, Joke van Rosmalen, Tinie School, Elly Verdiesen en Jo Wijnen
 
Voor informatie over de fietsclub kunt u bellen naar Joke van Rosmalen, tel. 0412-454314

 

Geslaagde jaarvergadering fietsclub
Met een opkomst van 42 van de 61 leden kunnen we met grote tevredenheid terugkijken op de geslaagde jaarvergadering op woensdag 17 februari jongstleden. Voor de fietsclub is er momenteel geen wachtlijst. Voorafgaand aan de vergadering werd wederom de cursus voor verkeersregelaars gegeven door buurtcoördinator Wim Kluessjen. Met in totaal 14 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op de maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd.

 

De bestemmingen van de tochten zijn dit jaar: het Rijk van Nijmegen, Betuwe-west, Maastocht, omgeving Boxtel, de Biesbosch, de Hilver, de Loonse- en Drunense duinen, het Leudal, de Utrechtse heuvelrug, de Maashegge, omgeving Arnhem, rondje Helmond, Over de grens, de Zwarte Plak en rondje Boekel.

Allemaal met een afstand van circa 50 km. Kortom weer een mooi programma om naar uit te kijken. De regels en kosten van de korte en lange tochten werden uitgelegd en om 11.00 uur werd de vergadering gesloten. We hopen op een mooi nieuw fietsjaar met veel fietsplezier.

 

De fietscommissie

 

Terug naar de startpagina