Verslag renfietstocht Tempo 25 op woensdag 19 april 2017

Eind maart kwam de aankondiging voor een lentetocht met een uitnodigende tekst, namelijk: “Tijd om de vertraagde leefwijze van de winter definitief af te schudden en de frisheid van de lente met volle teugen op te snuiven”.

Als we om 09:00 uur verzamelen voor de start van de tocht bij de St Caeciliakerk te Enschot heeft ieder zich gekleed alsof we aan een winterse tocht gaan deelnemen: overschoenen, handschoenen met vingers, drie of vier lagen kleren. Dit duidde erop dat het aardig fris was, nl acht graden celsius en een koude noordoosten wind, nog geen lente dus. Toch zijn er 17 fietsers komen opdagen uit Berkel-Enschot en de omliggende dorpen.

Na een korte sight seeing door Enschot gaan we op pad om via de Hei-straat, Heikant-sestraat door de heilige Driehoek te fietsen, waar drie abdijen staan, op weg naar ons koffieadres in Oosterhout.

Dan vervolgen we onze tocht door het prachtige landschap via smalle dijkjes en smalle fietspaden waar we met een boog om Drimmelen heen fietsen en waar we steeds de Amercentrale in het vizier hebben. Ook moeten we regelmatig ons best doen om alle schapen te ontwijken die op de smalle dijkjes aan het grazen zijn.

In Geertruidenberg hebben we onze tweede stop om gebruik te maken van een welverdiende lunch. Want welverdiend was hij wel, niet alleen door de koude wind, maar ook door de vier banden die geplakt moesten worden.

Als we na Geertruidenberg onze tocht vervolgen duurt het niet lang meer of we zien het fraaie ingangsgebouw van de Efteling wat ons weer zoveel energie geeft om de laatste kilometers af te leggen naar Brasserie Robben waar we nog een afscheidsdrankje hebben genuttigd.

Al met al een mooie tocht van meer dan 100 km door het Brabantse land, maar wel blij dat we de eindstreep gehaald hebben om onder de warme douche te kunnen.

 

Piet van de Schoot

 

Voor de foto's klik hier

 

Terug naar de startpagina