Officiele opening jeu de boules baan
In het voorjaar van 2015 is het enthousiasme voor het jeu de boules onder KBO-leden op gang gekomen. Er bestond een baan op het Dorpsplein. Hierop kon slechts met 12 personen gespeeld worden. Omdat we vaak met meerdere spelers waren, moesten we uitwijken naar de parkeerplaats aan de Oude Tilburgsebaan. Zo is het idee ontstaan om aan de Gemeente een verzoek te doen, het stukje grond naast het kerkhof te mogen gebruiken voor de aanleg van 3 banen. Met financiële steun van de KBO konden we starten. Bovendien hadden we een verzoek ingediend bij de Gemeente voor de subsidie van “Samen buurten” die ter beschikking wordt gesteld voor burgerinitiatief. Ook die is ons voor het jaar 2016 (voor de aanleg) en voor 2017 (voor de openingsfestiviteiten) toegekend.
Eind november 2016 kregen we veel steun van onze sponsoren voor de aanleg van de banen. Het terrein werd door Ad Verhoeven en zijn zoon als eerste onder handen genomen met het uitzetten, afgraven en aanbrengen van puingranulaat e.d. Voor het stellen van de betonranden en het egaliseren van de banen kregen we hulp van Henk Lanslots en Ad Timmermans. Wil van Weert heeft tenslotte de baan met de trilmachine bewerkt. Maar zeker moeten we daarbij de vele senioren niet vergeten die veel werkzaamheden hebben verricht.
En toen naderde dan de datum van 6 april, de officiële opening, die we feestelijk wilden laten verlopen. Met veel enthousiasme werden de plannen gemaakt. Hierin was Jack Kouwenberg toch echt wel de gangmaker. Als vaste groep besloten we om baretten aan te schaffen en alles zoveel mogelijk in Franse sferen te laten verlopen. Jan de Rooij maakte twee kraampjes en prachtige decoraties om alles kleur te geven. Een tent werd opgezet en Franse muziek klonk de hele middag uit de luidsprekers.
De KBO-voorzitter, Frans van Dongen, heeft voor ons de uitnodiging aan de Gemeente uit laten gaan en wethouder Marijo Immink was om 13.00 uur ter plaatse om op een ludieke manier de banen te openen. Er waren speciale oorkondes gemaakt voor de wethouder en de voorzitter als dank voor hun medewerking.
Toen konden de wedstrijdjes gespeeld worden. De inschrijving was gratis en ook de drankjes en hapjes werden gratis verstrekt. Om 16.00 uur waren de sponsoren aanwezig en werden zij bedankt voor hun werkzaamheden. Daarna werden de finales gespeeld en hebben ook de sponsoren nog een balletje gegooid. De winnaars waren Treesje Bartels, Wil van Weert en Ton van Gulik. Zij kregen als prijs een fles wijn en eveneens een mooie ingelijste oorkonde.
Al met al kunnen we terugkijken op een heel geslaagde middag. De temperatuur was niet echt Frans, maar de sfeer was in elk geval wel goed.
Hopelijk hebben we nog jaren plezier van de banen!