Fotografie voor beginners

Heeft u een fotocamera met veel mogelijkheden, maar fotografeert u toch meestal op de automatische stand; of bent u juist van plan een nieuwe (spiegelreflex)camera aan te schaffen; of wilt u gewoon wat meer weten over fotografie; dan is dit voor u de ideale cursus.

Enkele leden van foto BE, de fotoclub van Berkel-Enschot, verzorgen een fotocursus op drie middagen. Ze brengen gebruiksvriendelijke spiegelreflexcamera’s mee die u tijdens de cursus kunt gebruiken. Natuurlijk mag u ook uw eigen camera meenemen.

Tijdens de cursus komen o.a. aan de orde: standpunt en gezichtsbedrog, compositie, omgaan met verschillende sluitertijden, scherptediepte in de foto, macrofotografie en portretfotografie en nog wat informatie over ISO en witbalans. Dat lijkt misschien veel maar we hebben drie middagen. En natuurlijk proberen we ook uw vragen te beantwoorden.

We verzorgen telkens een presentatie met uitleg en voorbeelden maar u gaat vooral zelf fotograferen in de omgeving. Daarna gaan we samen een aantal gemaakte foto’s bespreken.

Wilt u graag meer informatie vooraf, neem dan contact op met Jan van Esch: 013-5331518.

We gaan uit van een bezetting van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Docenten:        Jan van Esch en Toon Fouchier

Waar:              Basisschool Berkeloo (Hazelaarlaan 32-34)

Wanneer:         woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur

Data:               21 februari, 7 maart en 21 maart