Uitgave nr. 07 - 2017

    Nieuwsbrief                                                                  

             nr. 7 – augustus 2017                                                                        KBO afdeling Liessel

 


 

Beste leden,

 

Midden in de vakantieperiode valt deze nieuwsbrief met de “Ons” bij u op de deurmat of in de brievenbus. Een groot aantal leden ontvangt de nieuwsbrief inmiddels ook al digitaal. Geef uw emailadres door op kboliessel@gmail.com als u dit ook wilt.

We kunnen ons weer op gaan maken voor de activiteiten die elk jaar weer door onze werkgroepen worden georganiseerd.

Hopelijk kunnen we veel leden hierbij welkom heten.

Verderop in deze Nieuwsbrief vindt u informatie over een Muzikale Ontmoeting voor Deurnese Senioren op zondag 3 september a.s.

Wij kunnen deze middag van harte aanbevelen.

 

Het Bestuur.

 

Ledenmutaties

Overleden: Harrie Hanssen, 88 jaar op 21 juni en Sjaak Philipsen, 89 jaar op 5 aug.

Afmelding: Vera Ottenheim, Wellenshof 36.

Per 1 augustus 2017 telde KBO afdeling Liessel 521 leden.

 

Koken en Eten

Op woensdag 23 augustus gaan de koks van groep 3 weer aan de slag om voor de gasten een heerlijke maaltijd te bereiden, groep 1 volgt dit voorbeeld op woensdag 6  september en op 20 september is groep 2 weer aan de beurt. Denk aan tijdig afmelden als je op deze dagen niet kunt, zodat er ook op tijd voor vervanging gezorgd kan worden. (Toos 06-50872408, Nellie 06-33659185 of Maria 06-15555701)

 

Kienen

Op donderdag 7 september is de eerste kienmiddag na de vakantie.

De eerstvolgende kienmiddag hierna is op donderdag 5 oktober.

 

Maandelijkse fietstochten

Na een leerzaam bezoek aan de boswachterij “De Kievit” op 29 juni werd op 27 juli natuurpoort Nederheide met ons bezoek vereerd.

Op donderdagmiddag 24 augustus wordt er om 13.00 uur vertrokken bij de Kastanje voor een ontspannen fietstocht naar theetuin “Bij de Boompjes” dichtbij Aarle-Rixtel.

De hierna volgende - en laatste - tocht dit jaar is op 28 september.

 

Biljarten

Half september wordt er begonnen met de nieuwe biljartcompetitie.

Als u hieraan mee wilt doen kunt u contact opnemen met Piet van Duijnhoven (341614) of Wim van Otterdijk (341252).

 

PC-DoeMee

U kunt zich nog steeds opgeven voor een of meer computercursussen of workshops die weer in het najaar zullen starten. Aanmeldingsformulieren zijn te vinden in de vorige Nieuwsbrief en in Rond de Toren van mei jl.

 

Meerdaagse reis

Wij en afdeling Neerkant willen foto’s van deze reis naar Gelderland op de website plaatsen en verzoeken daarom onze leden die foto’s hebben gemaakt, deze door te sturen naar ons e-mailadres: kboliessel@gmail.com 

Ook is een schriftelijk verslag hiervan van harte welkom, zodat de thuisblijvers van het wel en wee van deze reis op de hoogte kunnen worden gebracht.

 

Dagreis

Met enige trots kunnen we meedelen dat deze dagreis is volgeboekt met 29 leden uit Liessel en 22 uit Neerkant.

De mogelijkheid bestaat dat, als u niet mee naar Den Bosch gaat, u wel kunt deelnemen aan het diner in ’t Lijssels Vertier. De kosten hiervoor bedragen € 15,00.

Aanmelden bij Annie Kuunders (06-23721109) of per e-mail: kboliessel@gmail.com

 

Rikconcours

In tegenstelling met hetgeen in de vorige nieuwsbrief stond vermeld, zal er gerikt worden op de woensdagavonden in de Kastanje.

Wij denken aan een of twee keer per maand van oktober tot april

Neem voor meer informatie contact op met Marga Huibrechtse (06-53935358)

Meteen aanmelden kan natuurlijk ook op r.huybrechtse@chello.nl

 

Dansen

We zijn volop bezig met het organiseren van dansavonden maar in de vakantieperiode staat dit op een laag pitje. In de volgende nieuwsbrief hopen we u hier meer over te laten weten.

 


 

 

Beste leden van de KBO,

 

Op 13 oktober 2017 is het feest  i.v.m. het 5 jarig bestaan van “Ons Plekske” en het 60 jarig bestaan van de KBO Liessel. Circus “Sijm” komt naar Liessel en zal haar tent opslaan in het processiepark. Het circus is met haar programma gericht op ouderen en kinderen. Het initiatief gaat uit van de KBO afdeling Liessel en Stichting ontmoetings-ruimte de Gasterij, “Ons Plekske”.

Het circus geeft op die dag 3 voorstellingen van 1 uur. Per voorstelling kunnen er 200 personen in de circustent (40 rolstoel plaatsen, 60 stoelplaatsen, en 100 bank plaatsen voor de kinderen van de brede school). De tijden zijn: van 9.30 – 10.30 uur, van 11.30 – 12.30 uur en van 14.00 – 15.00 uur.

Alle senioren van “Ons Plekske” en leden van de KBO zijn van harte welkom.

De entree is GRATIS.

Het is wel van belang dat de ouderen van De Wellenshof onder begeleiding naar het circus komen. De begeleiders kunnen ook gratis binnen.

Ouderen van “Ons Plekske” en “De Wellenshof” hebben zich inmiddels al opgeven.

 

Zonder entreebewijs GEEN toegang tot het circus.

 

Ook de kinderen van brede school “De Zonnebloem” zullen aanwezig zijn.

 

Na afloop van elke voorstelling nodigen wij u uit

voor koffie en gebak in “Ons Plekske”.

 

Wij hopen u allemaal te zien op 13 oktober 2017 in de circustent.

 

 

Met het opgavestrookje in de Nieuwsbrief van september kunnen onze leden zich voor een van de voorstellingen opgeven.

 

 


 

KBO-Brabant Bridgekampioenschap door heel Brabant!

 

Gezellig toernooi

Terwijl de zomervakantie op veel plekken rust brengt is de bedrijvigheid van de BridgeBond juist toegenomen. Hier zijn ze bezig om voor KBO-Brabant het Bridgekampioenschap 2017 te organiseren. “ ‘Kampioenschap’ is een groot woord” zegt Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant. “We hebben met de BridgeBond afgesproken dat het vooral een gezellig toernooi wordt, waaraan elk lid mee kan doen dat kan bridgen. Wij weten dat veel van onze leden regelmatig bridgen en het leek ons leuk om op deze manier hier eens aandacht aan te geven. Brabant is dé kaartprovincie van Nederland”.

 

Voorronden door heel Brabant

Het toernooi begint met voorrondes (zie verderop). De voorrondes worden door heel Brabant gehouden zodat niemand ver hoeft te reizen. Ook datum en plaats van de finale zijn al bekend: op dinsdag 14 november zal in Den Durpsherd in Berlicum de beslissende ronde gespeeld worden en wint de finalist een wisselbeker. Leuk is dat er ook al in de voorronden kleine prijsjes zijn te winnen in de vorm van flessen wijn. Zodat iedereen, en niet alleen de besten, kans maakt om wat te winnen.

 

Start van een traditie

Zowel de BridgeBond als KBO-Brabant verwachten dat dit toernooi het begin wordt van een traditie. “Degene die nu wint, staat bovenaan de wisselbeker!” grapt Gert van Staalduinen, de man die bij de BridgeBond het toernooi overziet. Maar juist omdat het de eerste keer is, is ook alles nieuw. De mensen zullen bijvoorbeeld best moeten wennen aan de inschrijving (zie verderop) die digitaal gaat. Om mee te kunnen doen moet je vooraf inschrijven. Daar is ook een hele mooie digitale handleiding bij gemaakt. Zodat je eerst kan kijken welke gegevens je nodig hebt, en bijvoorbeeld je bridge-partner ernaar kan vragen. Mochten er toch problemen zijn dan hebben we gelukkig onze afdelingen bij de BridgeBond, die hierbij kunnen helpen.

 

Het leuke van bridge

Bridge is een enorm sociale sport. Je ontmoet heel veel mensen. Daarnaast is het ontzettend goed voor je gezondheid. Want je gebruikt natuurlijk je hersenen om te denken, maar je maakt ook steeds weer afspraken met je bridgepartner. Het is een sport van samenwerken. Dat is bijvoorbeeld anders bij schaken of dammen. Bij schaken en dammen sta je er alleen voor en is het confrontatie: jij of je tegenstander wint. Bij bridge doe je veel meer samen. Bovendien wordt de winst samengesteld uit tientallen spellen.

Een spelletje duurt maar vijf minuten. Sommige gaan goed en andere minder. Dat hoort erbij. Maar hierdoor hou je toch een prettig gevoel aan het spel over, zelfs als je niet de uiteindelijke winnaar bent. Als je meer over bridge wilt weten kun je op de website van de BridgeBond kijken www.bridge.nl

 

Voorronden

Zevenbergen:            dinsdag 3 oktober, middag

Boxmeer:                   vrijdag 6 oktober, middag

Waalre:                      dinsdag 10 oktober, ochtend

Den Dungen:             woensdag 18 oktober, middag

Berkel-Enschot:        dinsdag 24 oktober, middag

Finale

Berlicum:                   dinsdag 14 november, middag

 

Inschrijven voor het KBO-Bridgekampioenschap 2017

Inschrijven voor een voorronde kan vanaf nu. Zorg dat je er op tijd bij bent! Ga naar

www.bridge.nl/kbo-brabant/kampioenschap/ voor meer informatie en om je aan te

melden. Het inschrijfgeld bedraagt 12 euro per paar.

 


 

“Een Ode aan de Peel”                                                                                                                        

Een uniek avondvullend programma met FILM, THEATER & CHANSON IN DE NATUUR… live voor u gebracht in de prachtige streek van de Peel.

  

 

Stel u voor: bij het vallen van de lange zomeravond verandert de natuur in een decor...    

rondom een groot bioscoopscherm dat opgesteld staat in de open lucht.                                       

Chansonnier Arno Adams zet als een Limburgse Jacques Brel de eerste tonen in van het lied

'Heimwee noa de Piël'.  En terwijl het daglicht langzaam dooft, nadat geheimzinnige mythische Peelwezens als  Witte Wieven, Peelreuzen en ronddolende Romeinen de theatrale vertellingen van Frans van de Pas hebben bevolkt , neemt de film het verhaal van de Peel over...

Zomer 2017 is dé tijd voor een bijzonder cultureel programma in Noord-Limburg en Brabant. Een combinatie van (streek-) muziek, theater en film, dat speciaal is opgezet rond de prachtige bioscoopfilm 'Portretten uit de Peel' van de Noord-limburgse cineast Wiek Lenssen. 

Deze film werd bekroond op het Limburgs Film Festival 2017  in de categorie Beste Lange Film.  

10 aug   Venray                             Odapark

11 aug   Meijel,       park achter d’n Binger

12 aug   Horst                  Kasteelse Bossen

15 aug   Nederweert-eind               Sarsven

20 aug   Helenaveen                     Kerkveld

 

 

 

Een onvergetelijke kijkervaring

onder de blote hemel

  

Meer info: www.odeaandepeel.nl                                                  

 


 

 

Muzikale Ontmoeting op 3 september

Na het grote succes van de Informatieve Ontmoetingsdag op 14 september 2016 organiseert KBO Kring Deurne op zondag 3 september 2017 van 13.30 tot circa 17.00 uur een Muzikale Ontmoeting voor Deurnese senioren in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Hiermee sluit de Kring aan bij het themajaar muziek in Deurne.

Belangrijke punten:

  • Het evenement is uitdrukkelijk bedoeld voor alle senioren in Deurne
  • De nadruk ligt op het aspect ontmoeting
  • De toegang is gratis.

 

Om de doelstelling van ontmoeting te bereiken is het muzikale programma verdeeld over driemaal een half uur met voor, na en tussendoor steeds een half uur contactmogelijkheid.

 

Het programma

13.30   Ontmoetingsinloop.

14.00   Un Bietje Brabants: een gezelschap van drie heren en één dame (zangeres) met drum, accordeon, basgitaar en slaggitaar. Zij brengen bekende populaire Nederlandstalige liedjes.

14.30   Ontmoetingshalfuurtje: tijd voor kennismaking, gedachte-uitwisseling, plannen maken en een glas te drinken.

15.00   Musical Voices uit Neerkant: een gemengd koor met eigentijdse popmuziek, begeleid door een eigen combo met pianist, gitarist, bassist en drummer. Het koor geniet nationale bekendheid door deelname aan het tv-programma Korenslag in 2008.

15.30   Ontmoetingshalfuurtje.

16.00   The Pink Panther Revival: al dertig jaar een begrip in Deurne en omstreken door de aanstekelijke dixielandmuziek.

16.30   Ontmoetingsuitloop tot zo laat gasten willen blijven.

                                                                                                         

 Organisatie:  KBO Kring Deurne 

 

Terug naar de startpagina