Activiteiten Augustus 2017

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

nieuwsbrief augustus 2017

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

Extra Kaartmiddagen.

Donderdag 17 en 24 augustus 13.30u.in ’t Hazzo.

Kienen

Donderdag 31 augustus 14.00u. in ’t Hazzo

Eetpunt ‘t Hazzo : vervalt tot nader bericht

Fietsen

Dit jaar fietsen we nog op de woensdagen 30 augustus en 27 september. We vertrekken om 10.30u vanaf ’t Hazzo.

We fietsen al pratend tussen de veertig en vijftig kilometer met een lunchpauze en met tijd voor een drankje. De groep is tussen de tien en twintig deelnemers groot, dus zeker niet massaal.

Kom eens meefietsen!

Woensdag 9 augustus 17.30u. eten bij Chef- GJ Eindhovenseweg 46/A

Meld je aan op nr. 06-50948722 of ga er even aan.

Dit is echt leuk. Kosten € 11.- p.p.

Ontmoeten in “t Hazzo begint weer op 28 augustus. Tijdens die middagen is er een helpdesk voor problemen met computer, tablet en dergelijke. Voorlopig moet u daar een afspraak voor maken met Martin Asveld (06-54967029).

Voor deze middagen is er nog steeds behoefte aan ceedee-schijfjes, theelichthouders en gekleurd vlakglas .

Koersbal begint ook weer op 28 augusus.

Bustocht 20 september.

DE MOOIE PANORAMA’S VAN DE EIFEL.

Zie bijlage.

Meld je op tijd aan.

Aankondiging:

woensdag 4 oktober 12.00u.

ASV middag

Hou deze middag vrij.

Nieuwe leden

Wij verwelkomen mevrouw E. Vorst en de heer. J. van der Linden als nieuwe leden.

Overleden

De heer M. Bouman op de leeftijd van 88 jaar en heer C.van Deursen op de leeftijd van 84 jaar.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Cas van Deursen was jarenlang belastinginvuller bij onze vereniging

Verjaardagen augustus (boven de 85 jaar)

94 jaar

21 augustus

5 augustus

15 augustus

Zij worden allen van harte gefeliciteerd

KWIEK Beweegroute in de Voldijn

Iedere dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur loopt een groep wandelaars onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers door de wijk de Voldijn.

Het lopen wordt afgewisseld met oefening waarbij men gebruik maakt van het straatmeubilair en de oefeningen staan aangegeven op speciale tegels.

De route is voor iedereen, iedereen kan mee doen, met of zonder beperkingen.

Deze activiteit gaat tijdens de vakantie gewoon door.

Ingezonden mededeling

VALPREVENTIE: Uw lichaam beter in balans!

Merkt u dat u soms wat minder stevig op de benen staat of dat u af en toe struikelt? Of bent u de afgelopen maanden een keer (bijna) gevallen? Dan is de cursus Beter in balans wellicht iets voor u!

Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en bestaat enerzijds uit een deel theorie en anderzijds een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte bestaat uit achtergrondinformatie over o.a voeding, bewegen en veiligheid in en rondom huis. Tijdens het praktijkgedeelte krijgt u oefeningen die gericht zijn op het voorkomen van vallen.

Dit doen we door het verbeteren van evenwicht en spierkracht, gericht op uw dagelijks activiteiten. Verder leert u valtechnieken om letsel te voorkomen, waarbij rekening wordt gehouden met uw individuele mogelijkheden.

Start:                      Dinsdag 12 september 2017

Lokatie:            Paramount fitness, De Pracht 4 Waalre

Tijd:                       12.00-13.00 uur

Kosten:                      8 lessen: uit aanvullende verzekering fysiotherapie {hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig), of anders € 80,-.

Trainers:            Tineke van den Acker (Geriatrie- en Oedeemfysiotherapeut)

Willem Brouwers (Fysiotherapeut)

Aanmelden:            Voor 1 september 2017

MEER INFORMATIE OF AANMELDEN?

Neem contact op via tineke.m@knegt-bungelaar.nl of wbrouwers@knegt-bungelaar.nl, of bel met de praktijk: tel: 040-2217228.

De volgende bladzijde bevat een overzicht van alle activiteiten voor kwetsbare ouderen in de gemeente Waalre.

GOWwelzijnswerk Waalre.

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.