Verslag Fietstocht TOER MEE 2017

We hadden het niet beter kunnen treffen. Het was zondag 27 augustus 2017 ideaal weer voor de fietstocht Toer Mee, die voor de 37e keer werd gehouden ten gunste van het project Amanecer van pater Theo Raaijmakers in Cochabamba/Bolivia. Met dit project probeert hij straatkinderen een betere toekomst te geven.

Er meldden zich in Berkel-Enschot 77 deelnemers aan de start, die dit keer plaatsvond vanaf het voorplein van de St.Caeciliakerk.

De tocht, die van de deelnemers weer veel waardering kreeg, ging richting Hilvarenbeek, Nieuwkerk, Goirle. Zoals vanouds was het op de posten weer een gezellige drukte. Op een speciaal ingerichte post werden de deelnemers getrakteerd op een hapje van catering Wolfs. Dat viel in de smaak.

 

Net als vorig jaar kon men tijdens de tocht pater Theo tegenkomen. Dit jaar was hij hier niet op vakantie: gezondheidsredenen brachten hem nu naar Nederland.  

De klachten worden nu langzaam minder en de pater hoopt binnen afzienbare tijd weer terug te kunnen gaan naar Bolivia.

 

De fietstocht heeft samen met de bijdragen van particulieren, van sponsors uit Udenhout en Berkel-Enschot, van de spontane actie tijdens de busreis (€ 243,-) en van de statiegeldactie (€ 126,-) een bedrag van € 3.056,35 opgebracht. Dankzij een royale bijdrage van de KBO kon aan pater Raaijmakers het mooie bedrag van € 3.350,- worden overgemaakt.

Pater Raaijmakers dankt van harte alle gulle gevers die met hun bijdragen hem weer in staat stellen kansarme jongeren zicht te geven op een betere toekomst.

 

Als u meer wilt weten over het werk van pater Raaijmakers kunt u de website

www.stichtingwerktheoraaijmakers.nl raadplegen.

 

Tot slot: de fietstocht wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag in augustus. In 2018 is dat zondag 26 augustus. Noteer alvast de datum, fiets mee!

 

KBO-werkgroep Solidariteit

Projectgroep “Zwerfkinderen Cochabamba”

 

                                                                              

 

Sponsors Toer Mee 2017

‘t Achterhuis historische bouwmaterialen Udenhout, Africhtingsstal Versteijnen, Albert Heijn supermarkt, Apotheek De Lange Stight,  Autobedrijf Schapendonk, Bailiff damesmode, v.d.Bersselaar Optiek, Café Mie Pieters, Cafetaria Eikenbosch, Catering Wolfs, Sjef Coolen interieur, De Oude Raadskelder, Eeterij De Bron, Eva Beauty en Zo, Van Eijck osteopathie, Fabulous hairdesign,  Geerts Schoenen, Huisarts Gyselinck, Heuvelmans Mechanisatie, Camping ‘t Heukeloms Hoefke, Camping ’t Karrewiel, Camping De Heikant, Hobbymix dierenspeciaalzaak, Kapper & Co, Landwinkel De Bollekens, Manege De Gulle Ruif, L.A. v.d. Meijden constructiewerken en smederij, Notariskantoor Daamen De Kort van Tuijl Udenhout, Van Nunen Autobedrijf Opel Udenhout, Pons Habben-Janssen kaas, Vakgarage Robben, Van Roessel Vormbomen, Roozen van Hoppe Koningsoord, Sabeh Tours, Set in Point hard-en software, Slagerij Veenstra, Topfysiotherapie Groels&Klijn, DeTweewieler Udenhout, De Tweewielerspecialist B-E, Vakgarage Robben,  Weijtmans juwelier, Weijtmans boomrooierij Udenhout, De Zeeuwse visgroothandel Tholen.

Terug naar de startpagina