Activiteiten September 2017

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

nieuwsbrief september 2017

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

Eetpunt ‘t Hazzo : vervalt tot nader bericht

Fietsen

De fietstocht van 30 augustus is wegens het slechte weer afgelast. Wij willen u deze prachtige tocht niet onthouden en fietsen hem daarom op woensdag 13 september.

De laatste tocht is op 27 september. De fietstochten vertrekken om 10.30 uur bij

’t Hazzo.

Woensdag 13 september 17.30u. eten bij Chef- GJ Eindhovenseweg 46/A

Meld je aan op nr. 06-50948722 of ga er even aan.

kosten € 11.- pp

Dit is echt leuk.

Ontmoeten in “t Hazzo is weer begonnen op 28 augustus. Tijdens die middagen is er een helpdesk voor problemen met computer, tablet en dergelijke. Voorlopig moet u daar een afspraak voor maken met Martin Asveld (06-54967029).

Voor deze middagen is er nog steeds behoefte aan ceedee-schijfjes, theelichthouders en gekleurd vlakglas .

Kaarten: 7-14- 21 september 5- 12 oktober

Kienen: 28 september

Bustocht 20 september.

DE MOOIE PANORAMA’S VAN DE EIFEL.

Nog enkele plaatsen beschikbaar.

woensdag 4 oktober 12.00u ASV middag. Zie bijlage

Noteer dit nog: zondag 5 nov creativiteitsmiddag ASV in ‘t Hazzo

Voorlichtingsmiddag mantelzorg en hulpinstanties

Op donderdag 9 november zal door de Kring Waalre van de KBO een voorlichtingsmiddag worden georganiseerd. Dit in samenwerking met de gemeente Waalre (Yvonne Schouten) en het GOW (Maria van Engelen)

De bijeenkomst vind plaats in het Klooster van 13.30 tot 17.00 uur.

De dagvoorzitter is Jan van Zon.

Het programma is als volgt

13.30 Inloop met koffie en thee.

14.00 – 15.00 Opening door wethouder Mevr. H. Balk en presentatie “gastspreker”.

15.00 – 15.30 Korte presentaties van diverse ondersteuningsgroepen (5 min. per spreker)

15.30 – 16.00 Pauze en vragen ophalen. Rondgang info tafels en Fruitbar!

16.00 – 16.30 Vragen stellen en beantwoorden.

16.30 – 17.00 Netwerkborrel!

Nieuwe leden

Wij verwelkomen de heer R de Bruin en de heer en mevrouw Sanders.

als nieuwe leden.

Verjaardagen september (boven de 85 jaar)

93 jaar

90 jaar

88 jaar

87 jaar

De heer J.H. Piepenbrock

Mevrouw H.M.P.T. Janssen- Althuizen.

Mevrouw H.A. Van Geel – Kuijpers

Mevrouw J. Noorlander – van Weerde

Mevrouw M.E.A.A. Berkmans - Engelen

Zij worden allen van harte gefeliciteerd

Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre

Het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten( mantelzorgers), zorgprofessionals en andere belangstellenden uit de regio.

De start van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre is op dinsdag 26 september om 19.30 uur. Het plan is om van de eerste avond een feestelijke opening te maken. Daarna is er steeds op de laatste dinsdag van de maand een bijeenkomst van 19.30 – 21.00 uur. Tijdens iedere bijeenkomst wordt er een actueel thema behandeld. De locatie van de bijeenkomsten is telkens Café – zaal De Dommelstroom, Bergstraat 32 in Valkenswaard (Dommelen).

Dit Alzheimer Café is financieel mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeenten Valkenswaard en Waalre en is bedoeld om de inwoners van Valkenswaard en Waalre dicht bij huis de mogelijkheid te geven deel te nemen aan themabijeenkomsten over dementie.

Voor informatie:

Werkgroep PR en Communicatie

Harry Nijhuis Telefoon: 06-22370460 Email: hgm.nijhuis@gmail.com

.

Informatiemiddag voor mantelzorgers in Waalre:

Goed voor een ander zorgen begint bij jezelf.

Op dinsdag 26 september is er in ’t Hazzo, Trolliuslaan 7 in Waalre, een informatiemiddag van 14.00 tot 15.30 uur voor mantelzorgers in Waalre.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen Maria Grijpma en Inge Jager over hun boek “Klein Geluk voor de mantelzorger”.

Dit boek is de basis voor de training “Aan het roer” waarin vaardigheden geleerd worden om als mantelzorger (ook) goed voor jezelf te zorgen. U krijgt informatie over de inhoud van de training. De dagen en tijden waarop de training plaatsvindt zijn al bekend: dinsdag 10 en 24 oktober en op 14 november van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie van de training is ’t Hazzo.

De cursus wordt u aangeboden vanuit een samenwerking van de gemeente Waalre met het GOW welzijnswerk.

Wij zien u graag op de informatiemiddag, u bent van harte welkom, u hoeft zich niet aan te melden.

Wilt u meer informatie over de training dan kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, tel. 0497-514746.