Uitgave nr 09 - 2017
 

 

  Nieuwsbrief                                                                  

      nr. 9 – September 2017                                                                       KBO afdeling Liessel

                    

                                                                                                               

 

Beste leden, 

 

De herfst heeft weer zijn intrede gedaan, de dagen worden korter en de thermostaat van de verwarming moet weer enkele graden hoger worden ingesteld. 

We hopen op mooie herfstdagen.

De geplande informatiemiddag op 26 oktober gaat niet door en wordt vervangen door de voorlichtingsmiddag “Ondanks ouder worden … gezond en vitaal blijven” op  30 november a.s.

Een uitnodiging hiervoor komt bij de Nieuwsbrief van november.

 

Het Bestuur.

 

Ledenmutaties

Overleden:  Piet Hurkmans, 78 jaar op 2 september,

                   Gerarda Gooren - Claassen, 84 jaar op 14 september 

                   Martha Rijnders – Janssen, 88 jaar op 26 september.

                   Miet van den Berkmortel - Jacobs  78 jaar op 30 september

 

Per 1 oktober 2017 telde KBO afdeling Liessel 515 leden.

 

PC DoeMee

Op dinsdag 26 september zijn de computercursussen in de Kastanje weer van start gegaan. Diverse leden zijn begonnen met de beginnerscursus (Windows 10) of willen meer weten over het gebruik van de iPad en het tablet. 

 

Schilderen

Op maandagmiddag 2 oktober is de schildercursus weer van start gegaan. 

Wilt u zien hoe het er daar aan toe gaat, loop dan gerust even binnen.

Wij zijn Noud Kuijpers veel dank verschuldigd voor zijn enthousiasme bij het opzetten en begeleiden van deze activiteit. 

Hij heeft het stokje overgedragen aan Annie Verberne - Hanssen, Tramweg 8  (tel. 341570). Bij haar kunt u informatie inwinnen en u aanmelden. 

 

Rikconcours

Er hebben zich ruim 20 leden opgegeven om op de woensdagavonden aan het rikconcours mee te doen. De start is op woensdag 4 oktober om 20.00 uur. 

Inschrijven kan vanaf 19.30 uur en de kosten zijn € 2,00 per avond.

Wilt ook nog meespelen kom dan een kijkje nemen of neem even contact op met Marga Huibrechtse (841515 of 06-53935358)

 

Dansen

Omdat er helaas te weinig belangstelling voor is, moeten we van deze activiteit afzien.

 

 

De Lijsselse Toffel

Op 4 oktober wordt in ’t Lijssels Vertier gekookt en gegeten door groep 3.

Groep 1 is op 18 oktober aan de beurt en groep 2 volgt op 1 november. 

 

Kienen

Donderdag 5 oktober a.s. is het weer kienen in de Kastanje.  De eerstvolgende kienmiddag hierna is op 2 november.

De zaal is open om 13.00 uur. De prijs per kaart is nog steeds € 3,00.

 

Dag van de Ouderen

Als u op zaterdag 7 oktober deze middag nog bij wilt wonen kunt u kaartjes kopen aan de zaal of vooraf nog bij Tony van Dijk, Plaveistoker 7 Deurne (06-47666662), Gonneke van Driel, Korenbloem 17 Deurne (313782) of Paula Vonken, Randweg 20 Deurne (315447) 

 

Circus in de Zorg

Er zijn nog voldoende kaarten voor de gratis voorstellingen op vrijdag 13 oktober te krijgen, dus geef u op en gebruik daar het strookje voor dat u in de vorige Nieuwsbrief kunt vinden of waag er een telefoontje naar Jan Mennen aan (341985)

 

 

 

 

 

Workshop Rabo Bankieren App

Rabobank Peelland Zuid organiseert op maandag 23 oktober 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur in samenwerking met SeniorWeb Liessel de workshop Rabo Bankieren App. 

De gratis workshop vindt plaats in De Kastanje in Liessel. 

U bent van harte uitgenodigd om mee te doen.

De workshop is bedoeld voor mensen die met hulp vertrouwd willen raken met de Rabo Bankieren App. In deze workshop leert u onder meer:

  • Uw bij- en afschrijvingen bekijken en betalingen doen via de app
  • Werken met de Rabo Scanner

Zo kunt u straks uw bankzaken regelen met uw smartphone of tablet. 

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het belangrijk dat u bekend bent met de werking van een tablet of smartphone. 

Breng uw eigen tablet of smartphone mee naar de workshop.

Als u de app thuis alvast installeert kunt u tijdens de workshop meteen aan de slag. 

Lukt het installeren niet, kom dan een half uur voor aanvang van de workshop.  Een medewerker van de Rabobank helpt u graag.

 

Aanmelden kan via www.rabobank.nl/peellandzuid  of via SeniorWeb Liessel: https://liessel.seniorweb.nl

 

Graag tot ziens op maandag  23 oktober. 

 

 

 

 

 

Verslag van de meerdaagse reis naar Gelderland

Op maandag 10 juli worden wij helaas met 10 personen (Leo en Gertie Bukkems konden niet mee) bij de kerk in Neerkant opgehaald door Jan en Elly, onze chauffeur en reisleider. Ook haalde zij nog mensen op in Liessel, Helenaveen en Merselo, zodat wij met een bijna volle bus op weg gingen naar Zeddam.

Hier om ongeveer 12.00 uur aangekomen, werden wij hartelijk ontvangen door de eigenaresse Mimi en haar familie. Daar stond een prima lunch voor ons klaar.

Het hotel was misschien een beetje oubollig maar erg schoon en de familie stond altijd klaar om ons van dienst te zijn. Het eten was er in een woord fantastisch en volgen ons is iedereen wel 1 á 2 kg aangekomen.

Maandagmiddag zijn we met onze 1e excursie begonnen en hebben uitleg gekregen over een heel oude boerderij, waar zelfs de dieren nog naar boven konden indien er hoog water was.

‘s Avonds kwam Jan Jansen ons uitleg geven over “de Graafschap” en over het midwinter hoorn blazen. Dit wordt nog steeds in de achterhoek gedaan. En Jan maakt ook zijn eigen hoorns waar hij ons ook wat van liet horen. Hij kon alles heel mooi vertellen en was gek op gezegdes.

Na een goed ontbijt gingen wij dinsdag weer op pad naar het kijk- en luistermuseum waar we veel te weten kwamen over oude instrumenten en de voorlopers van de grammofoon. ’s Middags zijn we met de zonnetrein door de Ooij polder gereden, dit was supermooi.

’s Avonds hebben we een gezellige bingo gehad met veel leuke prijsjes.

Woensdag ochtend regen!!! Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om de mooi gerestaureerde kerk, de oudste nog steeds werkende molen en de rosmolen van Zeddam te gaan bekijken.

’s Middags hebben we met een gids door Duitsland gereden en ’s avonds hebben we gezien dat het klompendansen in de achterhoek nog leeft.

De volgende dag gingen wij weer met de bus en een goede gids naar de Betuwe waar wij in Tiel ook nog een standbeeld van Flipje hebben gezien (U weet wel dat kersenmannetje)

’s middags naar een tingieterij waar wij vriendelijk ontvangen werden ondanks de aankomende 4 daagse van Nijmegen (daar waren zij heel druk mee). Hier hebben wij kunnen zien hoe de beeldjes en de kannetjes tot stand komen.

’s Avonds was er muziek in het hotel, die door twee heren werd verzorgd. Heel gezellig met liedjes uit onze tijd zodat wij gezellig mee konden zingen.

Op onze laatste dag hebben wij nog het kleinste stadje Bronkhorst bezocht en het Dickens museum door gelopen waarna we na een goede lunch afscheid namen van on hotel en hun bewoners en naar het zuiden reden. Onderweg nog even de Hertog Jan Brouwerij bekeken en een pilsje gedronken. Toen naar Venlo voor ons afscheidsdiner.  Wij bedanken de organisatoren voor een fijne mooie en gezellige reis, alleen mag het volgende keer met iets minder druk. Ook gaat onze dank uit naar Jan en Elly, die ons veilig weer naar huis gebracht hebben. Hopelijk volgend jaar weer. 

 

Hanny Loeve 

KBO afdeling Neerkant

Terug naar de startpagina