Verslag van de 5 daagse reis naar Gelderland 10 t/m 14 Juli 2017

 

 

Verslag van de meerdaagse reis naar Gelderland

Op maandag 10 juli worden wij helaas met 10 personen (Leo en Gertie Bukkems konden niet mee) bij de kerk in Neerkant opgehaald door Jan en Elly, onze chauffeur en reisleider. Ook haalde zij nog mensen op in Liessel, Helenaveen en Merselo, zodat wij met een bijna volle bus op weg gingen naar Zeddam.

Hier om ongeveer 12.00 uur aangekomen, werden wij hartelijk ontvangen door de eigenaresse Mimi en haar familie. Daar stond een prima lunch voor ons klaar.

Het hotel was misschien een beetje oubollig maar erg schoon en de familie stond altijd klaar om ons van dienst te zijn. Het eten was er in een woord fantastisch en volgen ons is iedereen wel 1 á 2 kg aangekomen.

Maandagmiddag zijn we met onze 1e excursie begonnen en hebben uitleg gekregen over een heel oude boerderij, waar zelfs de dieren nog naar boven konden indien er hoog water was.

‘s Avonds kwam Jan Jansen ons uitleg geven over “de Graafschap” en over het midwinter hoorn blazen. Dit wordt nog steeds in de achterhoek gedaan. En Jan maakt ook zijn eigen hoorns waar hij ons ook wat van liet horen. Hij kon alles heel mooi vertellen en was gek op gezegdes.

Na een goed ontbijt gingen wij dinsdag weer op pad naar het kijk- en luistermuseum waar we veel te weten kwamen over oude instrumenten en de voorlopers van de grammofoon. ’s Middags zijn we met de zonnetrein door de Ooij polder gereden, dit was supermooi.

’s Avonds hebben we een gezellige bingo gehad met veel leuke prijsjes.

Woensdag ochtend regen!!! Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om de mooi gerestaureerde kerk, de oudste nog steeds werkende molen en de rosmolen van Zeddam te gaan bekijken.

’s Middags hebben we met een gids door Duitsland gereden en ’s avonds hebben we gezien dat het klompendansen in de achterhoek nog leeft.

De volgende dag gingen wij weer met de bus en een goede gids naar de Betuwe waar wij in Tiel ook nog een standbeeld van Flipje hebben gezien (U weet wel dat kersenmannetje)

’s middags naar een tingieterij waar wij vriendelijk ontvangen werden ondanks de aankomende 4 daagse van Nijmegen (daar waren zij heel druk mee). Hier hebben wij kunnen zien hoe de beeldjes en de kannetjes tot stand komen.

’s Avonds was er muziek in het hotel, die door twee heren werd verzorgd. Heel gezellig met liedjes uit onze tijd zodat wij gezellig mee konden zingen.

Op onze laatste dag hebben wij nog het kleinste stadje Bronkhorst bezocht en het Dickens museum door gelopen waarna we na een goede lunch afscheid namen van on hotel en hun bewoners en naar het zuiden reden. Onderweg nog even de Hertog Jan Brouwerij bekeken en een pilsje gedronken. Toen naar Venlo voor ons afscheidsdiner.  Wij bedanken de organisatoren voor een fijne mooie en gezellige reis, alleen mag het volgende keer met iets minder druk. Ook gaat onze dank uit naar Jan en Elly, die ons veilig weer naar huis gebracht hebben. Hopelijk volgend jaar weer. 

 

Hanny Loeve 

KBO afdeling Neerkant

Terug naar de startpagina