Activiteiten October 2017

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

nieuwsbrief oktober 2017

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

Eetpunt ‘t Hazzo : vervalt tot nader bericht

Woensdag 11oktober 17.30u.

eten bij Chef- GJ

Eindhovenseweg 46/A

De volgende keer is 15 november ipv 8 november

Meld je aan op nr. 06-50948722 of ga er even aan.

Kosten € 11.- pp

Kaarten: 5- 12-19- oktober 2-9 –16 november

Kienen: 26 oktober

‘ t Hazzo is gesloten van 14 t/m 22 oktober.

Weekprogramma

14.00 uur Ontmoeten in ’t Hazzo

Koersbal in ’t Hazzo

9.00 -12.00 Fitness bij Paramount

10.00- 11.00 Kwiek beweegroute

’t Hazzo

10.30 wandelen Beusen-Foudraine

10.45 Fitness bij Paramount

Creativiteits- en kunstbeurs

Oproep deelnemers.

Op zondag 5 november organiseert de Aalster Senioren Vereniging (KBO) in ’t Hazzo een kunst- en creativiteitsmanifestatie. Zie hiervoor verder de bijlage.

De organisatie doet een beroep op degenen, die een interessante hobby hebben of creatief bezig te zijn om deel te nemen aan deze beurs. Ook als u kunst, kunstnijverheid of curiosa wilt tentoonstellen of verkopen ben u welkom.

Deelname is gratis, als u ook verkoopt krijgt de organisatie een klein percentage van de opbrengst om haar kosten te dekken.

Nadere informatie bij de voorzitter, Bert Baselmans, tel 040-2220062 of

email kbo-bert@kpnmail.nl

Nieuwe leden

Wij verwelkomen Mevr. van de Stadt- De Haan als nieuwe lid.

Overleden

De heer J.Flipse op de leeftijd van 84 jaar, mevrouw H. v. Liempt op de leeftijd van 75 jaar, mevrouw M. Louwers op de leeftijd van 100 jaar

en mevrouw M. van Groezen op de leeftijd van 87 jaar

.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Verjaardagen oktober (boven de 85 jaar)

94 jaar

92 jaar

88 jaar

87 jaar

Mevr A.M Weijmer – Van de Brink

De heer S.F.A.M. Nielen

Mevr C.Timmermans-Poppeliers

Mevr J.J.M. Habraken – Van Gompel

26 0ktober

Zij worden allen van harte gefeliciteerd

Wandel en ontmoet mekaar op 20 oktober

Op 20 oktober bestaat het online platform www.goedvoormekaarwaalre.nl 1 jaar. Een mooie gelegenheid om bij stil te staan.

Om het 1 jarig jubileum te vieren gaan jong en oud vanaf diverse locaties in Aalst en Waalre aan de wandel met elkaar op vrijdagmiddag 20 oktober. Er starten om 13:30 uur diverse wandelroutes met als eindpunt ’t Hazzo. We drinken bij ’t Hazzo samen koffie/thee met iets lekkers. Deze traktatie is o.a. gemaakt door de bewoners van de Hoevenakkers. Ook gaan er bewoners van de Hoevenakkers mee en die kunnen ondersteuning bij hun deelname gebruiken.

Graag nodigen we u uit als deelnemer,

wandelmaatje of om mee te helpen een rolstoel te duwen. We maken er met mekaar een gezellige middag van!

De verschillende startlocaties zijn:

•Kerkplein Waalre Markt 23

• ’t Hazzo Trolliuslaan 7

•Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine Hortensialaan 1

•RSZK De Hoevenakkers

• De Pracht De Pracht 2,

Als u mee wilt helpen als rolstoelbegeleider kunt u dit doorgeven aan info@goedvoormekaarwaalre.nl of bellen naar 040-2282500.

Tot ziens op 20 oktober.

Werkgroep GoedvoormekaarWaalre

Themamiddag Mantelzorg: Je staat er niet alleen voor!

Donderdag 9 november a.s. wordt er een informatiemiddag georganiseerd over mantelzorg. Iedereen die betrokken is bij het thema mantelzorg, er al mee geconfronteerd wordt of er mogelijk in de toekomst mee te maken krijgt is van harte welkom.

Zorgen voor elkaar komt steeds meer voor. We worden met z'n allen ouder, we blijven (graag) langer zelfstandig thuis wonen. We willen actief blijven.

Maar als de gezondheid achteruitgaat hebben we hulp van elkaar nodig. Deze hulp kan zeer intensief worden, soms zelfs ten koste gaan van de eigen gezondheid.

Voor je partner of familie zorgen noemen we mantelzorg. Maar mantelzorg hoef je niet alleen te doen. Er zijn allerlei ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers en die zullen we op deze middag onder uw aandacht brengen.

Ook het hulp (durven) vragen zal aan bod komen. Want goed voor een ander zorgen betekent (ook) goed voor u zelf zorgen.

We hebben gesprekken met mantelzorgers die over hun ervaring vertellen, er zijn presentaties van organisaties die ondersteuning bieden, en er is een informatiemarkt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. Dagbesteding, Servicedesk Mantelzorg, Vrijwilligershulp, Ondersteuning aan huis, Mantelzorgmakelaar.

De entree is gratis.

De middag vindt plaats in ontmoetingscentrum het Klooster, Hoogstraat 6-8.

13.30 uur               Ontvangst met koffie/thee

14.00 uur               Opening door wethouder mevrouw H. Balk

14.10 uur               In gesprek met mantelzorgers

14.30 uur               Presentatie-pitches: ondersteuning voor mantelzorgers

15.00 uur               Pauze: bezoek aan informatiemarkt en fruitbar GGD

15.30 uur               Vragenronde

16.00-16.30 uur Afsluiting en Netwerkborrel

Deze middag wordt georganiseerd en ondersteund door Kring KBO Waalre, GOW Welzijnswerk, PVGE, Seniorenraad Waalre en Gemeente Waalre.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Voorzitter van de Kring KBO Waalre , Jan van Zon, jpvanzon@gmail.com

GOW Welzijnswerk, Maria van Engelen, mvengelen@gowwelzijnswerk.nl

Bustocht

Alle deelnemers aan de bustocht van 20 september naar de Eifel en de boottocht op de Rursee op 20 september hebben geweldig genoten. Een prachtige tocht door een geweldig landschap en dat met mooi herfstweer. Geweldig!

Fietsseizoen ASV beëindigd

Sportief bezig zijn in de prachtige Brabantse natuur en gezellig bij elkaar zijn.

Wie wil dat niet.