2017-11 Stichting Ouderen de Kempen kampioenschap 3 banden

Kring Kampioenschappen Driebanden 2017

KBO Stichting Ouderen de Kempen.

Voor de zevende keer zijn dit jaar de kampioenschappen driebanden van KBO Stichting Ouderen de Kempen (voorheen Kring De kempen) gehouden. Deze vonden wederom plaats in ontmoetingscentrum D’n Aachterûm in Reusel.
Aan dit toernooi werd deelgenomen door 36 biljartliefhebbers uit diverse afdelingen van de KBO-Kringen in de Kempen.
De voorronden werden in vier poules, op basis van speelgemiddelde, op 28 en 29 oktober en 4 november gespeeld in deze uitstekende accommodatie. Op 4 november werden de finales gespeeld in de klasse A en B.

Gezonde wedstrijdspanningen en een sportieve sfeer waren de kenmerken van dit prima verlopen toernooi. De werkgroep biljarten van de KBO-Reusel heeft met inschakeling van tellers en schrijvers wederom gezorgd voor een vlekkeloos verlopen toernooi. Niet in de laatste plaats was dit zeker te danken aan de organisatie die dit jaar in handen was van Jan Lemmens (bestuurslid KBO-Reusel) en Jan van Limpt (werkgroep biljarten). Ook een dankwoord richting Jan van Doorn (secretaris KBO Stichting Ouderen de Kempen) is hier op zijn plaats voor zijn, niet te onderschatten, administratieve werk voor dit toernooi.

Jan Lemmens heeft het indelen van de diverse poules zowel in de voorronden als in de finales vakkundig voor zijn rekening genomen. Na iedere wedstrijd publiceerde Jan de (tussen)uitslagen op het bord en aan het eind van de dag vermelde hij de uitslag en maakte hij de finalisten bekend.

In de vorm van soep, broodjes en hapjes, werd de inwendige mens verzorgd door de barvrijwilligers van D’n Aachterûm.

Bij de prijsuitreiking werd ook een dankwoord uitgesproken aan het bestuur van de KBO Stichting Ouderen de Kempen voor de uitreiking van de diverse trofeeën en voor het mogelijk maken van dit toernooi door een wezenlijke financiële bijdrage.

De uitslag van het kampioenschap driebanden 2017 KBO Stichting Ouderen de Kempen is:

Klasse A

1e plaats        Sj. Wilting                  KBO-Wintelre                      kampioen + wisseltrofee
2e plaats        P. v. Deursen           KBO-Reusel
3e plaats        J. v. Aaken                KBO-Vessem

Klasse B

1e plaats        C. Dierckx                 KBO-Reusel                         kampioen + wisseltrofee
2e plaats        Fr. De Graaf              KBO-Hapert

3e plaats        H. Mollen                  KBO-Reusel

Hieronder een foto-impressie van dit toernooi.

Driebanden toernooi en de trofeeën waarvoor gestreden wordt

Opening van het toernooi door Jan v. Limpt en Jan Lemmens

Prijswinnaars klasse A en B met hun (wissel)trofeeën

Resumerend mag wederom gesproken worden van een bijzonder goed en vlekkeloos verlopen toernooi.

Een woord van dank aan Nellie Theuws, Jan van Doorn, KBO Stichting de  Kempen, Jan v. Limpt, Jan Lemmens, werkgroep biljarten, barvrijwilligers, Gust Lathouwers en aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

Bestuur KBO-Reusel