Uitgave nr 11 2017

Nieuwsbrief

nr. 11 – November 2017                                                                       KBO afdeling Liessel

Beste leden,

De leden waarvan hun e-mailadres bij ons bekend is, hebben de aankondiging van het toneelstuk van de Plankeniers op woensdagmiddag 6 december al eerder ontvangen.

Ook in “Rond de Toren” van november en december is er al aandacht aan besteedt.

Leest u dit op tijd, dan kunt u nog naar de voorstelling van woensdagmiddag.

Omdat dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar is, wensen we alle leden alvast een Zalig Kerstfeest en een hele mooie jaarwisseling en we hopen jullie in goede gezondheid weer te zien op een of meer van onze activiteiten in 2018.

Het Bestuur.

Ledenmutaties

Overleden: An Smedts – van Moorsel, 83 jaar op 5 november.

Nieuwe lid: Mien Jacobs - Goossens, Pater Aartsplein 52.

Per 1 november 2017 telde KBO afdeling Liessel 515 leden.

Rikconcours

Sinds een vijftal weken wordt er op woensdagavond met veel enthousiasme door verschillende van onze leden gerikt. De winnaars in de maand november zijn: Mientje Joosten, Jos van den Berkmortel, Peter Nelemans, Jo van de Mortel en Piet Vriens.

De Lijsselse Toffel

Op 6 december wordt in ’t Lijssels Vertier gekookt en gegeten door groep 2.

Groep 3 is op 10 januari aan de beurt en groep 1 volgt op 24 januari

Kienen

Donderdag 7 december is het weer kienen in de Kastanje.

De eerstvolgende kienmiddag hierna is op 4 januari 2018.

De zaal is open om 13.00 uur. De prijs per kaart is nog steeds € 3,00.

Kerstattenties

Op donderdagmorgen 14 december a.s. worden vanaf 10.00 uur de jaarlijkse kerst-attenties weer bezorgd bij onze zieke en gehandicapte leden.

Kerstviering

Op woensdagmiddag 13 december a.s. wordt in de Kastanje onze jaarlijkse Kerstviering gehouden.

De zaal is open om 13.00 uur en een half uur later wordt er begonnen met een “ouderwets” Kerstverhaal in samenwerking met “De Peelzangers”, gevolgd door een korte pauze met koffie/thee en kerstbrood.

Rond 15.00 uur treedt onze eigen Lijsselse troubadour, Gerard van Kol voor de eerste keer op en komt na de pauze, waarin u een consumptie krijgt aangeboden, nog een keer terug. Hij brengt een programma in Kerstsfeer.

De middag wordt afgesloten met een goed gevulde koffietafel (met soep en een kroket) en een loterij. De kosten voor deze middag bedragen € 10,00 p.p.

KBO-leden kunnen zich opgeven tot en met zondag 10 december a.s. door het strookje hieronder in te vullen en in te leveren bij: Ger Meulendijks, Oude Molen 5.

OPGAVENSTROOKJE VOOR DE  KERSTVIERING OP 13 DECEMBER 2017

Naam:          ………………………………………………….

Adres:         ………………………………………………….

Geeft zich hierbij met …… personen op voor deze middag.

□  wil graag opgehaald worden (aankruisen als dit van toepassing is)

INFORMATIEBIJEENKOMST OVER “BEROERTE” OP 9 JANUARI 2018

Naam:          ………………………………………………….

Adres:         ………………………………………………….

Geeft zich hierbij met …… personen op voor deze middag.

(Inleveren voor 6 januari bij een van de bestuursleden)

Alzheimer Café Peelland

Programma 5 december 2017

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in

Dienstencentrum De Beiaard in Asten

Pastoor De Kleijnhof 21

Gast: Kaya van Heiningen, geestelijk verzorger bij Savant Zorg.

Thema: Zingeving en levensvragen bij dementie.

Afsluiting van de avond om 21.00 uur.

Voor wie                                            Voor mensen met dementie, hun naasten (mantelzorgers) en belangstellenden

uit Someren, Asten, Deurne en omgeving.

Wanneer                                            Elke eerste dinsdag  van de maand.

Waar                                   Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten

Parkeren                             Gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Openbaar Vervoer             Buurtbus 266 vanuit Deurne; Buurtbus 320 vanuit Someren.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland en wordt georganiseerd

door de werkgroep Alzheimer Café Peelland

Informatiebijeenkomst dinsdag 9 januari

Voorkom en herken een beroerte

Een beroerte is een TIA, een herseninfarct of een hersenbloeding. Wist u dat elk jaar 46.000 mensen getroffen worden door een beroerte? En dat een beroerte de tweede doodsoorzaak is bij vrouwen en de derde bij mannen? In Nederland wonen 175.000 mensen, die een beroerte hebben doorgemaakt. Waarschijnlijk heeft iedereen wel iemand met een beroerte in de kennissenkring. In driekwart van de gevallen treft beroerte iemand ouder dan 65 jaar.

Thea: “Opeens kon hij moeilijker praten. Het bleek dat hij een beroerte had gehad.”

Een beroerte komt veel voor maar wordt niet altijd herkend. Jammer, want een snelle herkenning geeft meer kans op een succesvolle behandeling. En goede herkenning zorgt voor meer begrip omdat je aan de buitenkant vaak niet kunt zien, hoe het aan de binnenkant werkelijk gaat.

Wanneer u meer wilt weten over een beroerte, dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst waar we u meer vertellen over de tekenen waaraan u een beroerte herkent en wat u kunt doen. Ook gaan we in op de mogelijkheden na het doormaken van een beroerte.

We nodigen u graag uit voor de informatiebijeenkomst

“Voorkom en herken een beroerte”

op dinsdag 9 januari 2018 van 14.00 – 16.00 uur in de Kastanje

De bijeenkomst wordt begeleid door Ruth Kempers van de Zorgboog en Tessa van Tongeren van Savant Zorg. Een quiz maakt deel uit van het programma.

Wanneer u hierbij wilt zijn kunt u het opgavenformuliertje voor 6 januari inleveren bij een van de bestuursleden van de KBO afdeling Liessel.

De koffie staat voor u klaar!