Wandelen info

KBO-Donderdagmorgenwandelgroep

Iedere donderdagmorgen om 09.15 uur verzamelen een aantal leden van de KBO zich bij/in De Pas om gezellig met elkaar een wandeling te maken. Om 09.30 uur vertrekken we. Wandelen is erg populair geworden de afgelopen jaren. Dat zie je ook terug in het aantal deelnemers op donderdag. De groep groeit namelijk gestaag. Gezellig pratend en genietend van de omgeving en de natuur lopen wij een tocht door de omgeving van Heesch. De ene keer lopen wij naar natuurgebied De Stelt en brengen wij een bezoekje aan de Landerij VanTosse. Een andere keer maken wij een wandeling naar de golfbaan van golfclub The Duke en genieten wij van de mooie natuur in de Hooghe Vorssel en het Bomenpark. Zo maken wij telkens een andere wandelronde. Rond 11.00 uur zijn we weer terug bij de Pas.

Op de 3e donderdag van de maand gaan wij buiten Heesch wandelen, bijvoorbeeld in De Maashorst of Herperduin, maar soms ook wat verder weg. Als je deelneemt aan deze wandelingen dan moet je er rekening mee houden dat je uiterlijk pas in de middag terug in Heesch bent. Dit is uiteraard afhankelijk van de wandellocatie waar we naar toe gaan.
Zo zijn wij in februari jl. gaan wandelen in het Wijboscherbroek in Schijndel en hebben een bezoek gebracht aan de Schaapskooi aldaar. Er waren op dat moment net een paar lammetjes geboren. Ondanks dat de paden, door toedoen van zware bos- en landbouwmachines, op verschillende plaatsen lastig te belopen waren, hebben wij kunnen genieten van een mooie tocht en hele mooie natuur.

Voor de komende maanden staan er nog wandelingen op het programma naar bijvoorbeeld: de Hatertse- en Overasseltse vennen, Beemdenroute St. Oedenrode, landgoed Gorp en Roovert Hilvarenbeek, Halder-Haanwijk St. Michielsgestel, Ommetje landgoed Seldensate Middelrode, etc. etc.

Omdat de groep al langer met elkaar wandelt, heeft men een zekere conditie opgebouwd. Als je wilt aansluiten bij onze groep is het aan te raden dat je al wat wandelkilometers in de benen hebt, zodat je “meekunt” met de groep. Overigens ligt het wandeltempo tussen de 4,5 – 5 km. per uur.

Mocht je interesse hebben, kom gerust op donderdagmorgen naar De Pas en loop met ons mee. Zorg wel dat je op tijd bent, want om precies 09.30 uur wandelen wij weg.

De kartrekkers:
Theo Cuppen, tel. 0412 – 452346