2018-01 Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert 2018 KBO-Reusel

Het nieuwjaarsconcert van de KBO Reusel is een goede traditie geworden.

De leden kunnen elkaar in het begin van het nieuwe jaar ontmoeten voor een welgemeende Nieuwjaarsgroet.

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie en/of een ander drankje kan er tevens genoten worden van een mooi concert.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar hebben DE KEMPISCHE EGERLAND FREUNDE vol enthousiasme, en naar volle tevredenheid van onze leden, dit concert voor ons verzorgd.

Dit Kempisch orkest is opgericht in 1991 en bestaat uit muzikanten met een passie voor Egerländer blaasmuziek.  De muziek is voornamelijk afkomstig uit Egerland. Dit is een Tsjechisch gebied dat zich uitstrekt over een groot deel van de Bohemen.

DE KEMPISCHE EGERLAND FREUNDE verzorgen optredens zowel in de Kempen als ver daar buiten.

Frühschoppen, Spätschoppen, festivals, eigen concerten, optredens in Polen, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk hebben de muziekkapel ook internationaal enige bekendheid gegeven. Ook werd de deelname aan 4 concoursen voor blaaskapellen, bekroond met een eerste prijs.

Op zaterdag 6 januari 2018 waren ze wederom bereid om het KBO nieuwjaarsconcert te verzorgen in d’n Aachterûm. Ondanks dat er enkele leden op vakantie waren en een aantal door ziekte geveld, brachten ze vol enthousiasme hun bekende repertoire ten uitvoering.

De ruim 90 aanwezigen genoten ten volle van dit muzikale festijn.

Omdat het enthousiaste publiek er niet genoeg van kon krijgen werd het optreden verlengd met nog een toegift. Wij hopen ze het volgende jaar weer terug te zien.

Ook na dit concert was er nog volop gezelligheid in de foyer en werd het nieuwe jaar door zowel de orkestleden als de aanwezige KBO-leden goed ingezet.

Hieronder volgt een foto impressie van deze succesvolle muzikale middag.

Opening en een nieuwjaarswens door voorzitter Gust Lathouwers die hierna de microfoon overgaf aan Jac Bogers die de presentatie waar nam.

Het mengpaneel van de geluidsinstallatie is gedigitaliseerd en gemoderniseerd, het orkest stond onder leiding van muzikant/dirigent Lion Lavrijsen

Aandachtig luisterend en genietend publiek

Zowel in de pauze als na afloop tijd voor een gezellig drankje

Het bestuur van de KBO-Reusel wenst eenieder nog een voorspoedig en gezond 2018.