2018-04 Verwendag 85 plussers

Verwendag voor 85 plussers op 21 april 2018

Het is ondertussen een goede traditie geworden dat de KBO Reusel activiteiten  zoals b.v. rommelmarkt, kienen) ontplooit waarvan de opbrengst in aanmerking kan komen voor een premieplan. Ten behoeve van een van tevoren aangekondigde activiteit voor een bepaalde doelgroep (in Reusel t.b.v. 85 plussers)  kan de opbrengst van de aangemelde activiteiten door een premieplan van KBO-Brabant verdubbeld worden.

Omdat de KBO Reusel daar wederom in geslaagd is konden wij de succesvolle verwendag ook dit jaar (voor de achtste keer) weer aan onze 85 plussers aanbieden. Er is bewust voor deze doelgroep gekozen omdat onze oudste leden vaak weinig tot geen gebruik kunnen maken van de vele activiteiten die wij als KBO telkens weer aanbieden.

Op 21 april was het dan weer zover. Van de in totaal 145 verzonden uitnodigingen hadden 113 KBO leden van 85 jaar en ouder zich voor deze feestelijke dag aangemeld. Zij kwamen enthousiast bijeen in D’n Aachterûm om zich lekker te laten verwennen door het bestuur met hun partners.

Na een welkomst woord door de voorzitter Gust Lathouwers volgde onder het genot van een kop koffie met gebak, een drankje en diverse lekkernijen een programma vol met entertainment, zang en muzikale begeleiding.

Ons KBO lid Tit Hermans (91 jr.), speelde vakkundig op zijn accordeon diverse bekende melodieën. Zijn optreden is ondertussen een gewaardeerde traditie geworden op de 85 plus verwendag.

Ook speelde het muzikale duo Puur Toeval (Bernhard Bleumer (88 jr.) en Nel Hendriks-Lavrijsen (81 jr.) een aantal liedjes uit hun repertoire.

Na een heerlijk en uitgebreid 3 gangendiner, (verzorgd door Marcel Moors van cateringbedrijf Physalis) volgde er een voortreffelijk gastoptreden van het duo Friends uit Diessen

Dit optreden bestond uit zang van internationale evergreens, Hollandse meezingers en hedendaagse muziek.

Dit optreden werd in de pauze onderbroken door een extra optreden van Greet Maas van Dooren (88 jr) die een voordracht hield over de belevenissen van “een pasteurke met zijn dienstmeid”.

Heel knap Greet dat je dat zo vlot, goed verstaanbaar en met veel enthousiasme kunt brengen.  Onze complimenten !!!

Kort samengevat kunnen we stellen dat deze 85 plus verwendag wederom een afwisselende, muzikale, gezellige, en zorgeloze dag is geworden.

Onderstaand volgt nog een foto-impressie die een goede weergave is van deze geslaagde 85 plus verwendag.

Alles is weer in gereedheid gebracht, het feest kan beginnen.

Een kort openingswoordje door de voorzitter en dan eerst een kop koffie / thee met een heerlijk gebakje (van en door Physalis) en even lekker bijkletsen

Accordeonmuziek door Tit Hermans.......                                     ......... afgewisseld met een optreden van het duo Puur Toeval

​Ondertussen zijn de bestuursleden met hun partners druk in de weer met het verzorgen van de drankjes.

Met een lekker drankje is het al snel gezellig

In de "gelegenheids" keuken worden de voorbereidingen voor het 3 gangen diner getroffen.

Even stilte voor een persoonlijk gebed......                                         ......en een smakelijk eten.

Het hoofdgerecht wordt geserveerd.

Voorbereidingen voor het toetje......                                                   .......ziet er mooi en lekker uit!!!!!

Na het diner was er een gezellig, geslaagd en mooi optreden van het duo Friends

Tijdens dit optreden is er natuurlijk ook aan kleine versnaperingen gedacht

Het optreden van Duo Friends werd onderbroken door een spontaan en zeer gewaardeerd optreden van Greet Maas-v. Dooren met een verhaal op rijm.

Een dankwoordje voor al diegene die hun steentje hebben bijgedragen

Een flesje drank als blijk van waardering......                                      ......en allemaal bedankt voor je komst, tot het volgende jaar!!!!

Uit de diverse positieve opmerkingen en hartverwarmde bedankjes aan het eind van de dag kunnen wij als bestuur afleiden dat het wederom een geslaagde verwendag was die het volgende jaar zeker weer in het programma opgenomen wordt.

Tot slot wil het KBO bestuur nog een dankwoord richten aan onze partners en aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag.

Tot het volgende jaar !!!!

Bestuur KBO-Reusel