2018-05 Voorjaarsconcert

Voorjaarsconcert 9 mei 2018

Op 9  mei,de avond voor Hemelvaart, was er in D’n Aachterûm wederom ons jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert.

Na de succesvolle concerten in de voorgaande jaren heeft het KBO bestuur dit jaar gekozen voor “blaaskapel Valkenswaard”.

Blaaskapel Valkenswaard  is een kapel, bestaande uit ca 16 ervaren muzikanten, die ontstaan is uit een carnavals muziekgroep. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige blaaskapel met een zeer uitgebreid repertoire dat bestaat uit o.a. Egerlander,  tsjechisch, evergreens evenals klassieke, dans en populaire muziek.

De variatie in de muziekstukken en de kwaliteit in de uitvoering maakte dit optreden tot een geweldig succes.

Hun optreden, onder leiding van Inge Stammen, bestond uit 3 blokken van telkens ca 45 minuten. De nummers werden aangekondigd door  “spreekstalmeester” Gerard Diellens.

De blaaskapel Valkenswaard heeft ons een voortreffelijke muzikale avond bezorgd.

Onder het genot van een gratis kopje koffie en/of thee, daarna eventueel aangevuld met een ander drankje, hebben de (ruim 80) aanwezigen van een mooi, gezellig , gevarieerd muzikaal uitje genoten.

Het is zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder een korte foto-impressie van deze muzikale avond.

Na het openingswoordje van Gust Lathouwers nam Gerard Diellens de microfoon over voor de aankondiging van de nummers.

Tot slot nog een dankwoord aan “Blaaskapel Valkenswaard” voor de uitstekend verzorgde muzikale avond.

Natuurlijk ook een dankwoord aan onze barvrijwilligers voor de vlotte en vriendelijke verzorging van de versnaperingen en onze “stoelendansers” die voorafgaand en na het concert, meestal buiten het zicht van de aanwezigen, hun werk verrichten.

Bestuur KBO-Reusel