Literaire Leesgroep

Omdat de literaire leesgroep o.l.v. Trees Lommen al jaren vol is, zal in de komende cursusperiode Berti Oprins-Gosens bij voldoende deelname graag starten met een leesgroep bestaande uit 6 bijeenkomsten.

 

Berti Oprins schrijft als volgt:

Al jaren begeleid ik leesgroepen en na iedere bijeenkomst ben ik weer blij verrast door de vele verschillende indrukken die de roman op de lezers gemaakt heeft. Het gaat dan vooral om de kern van de roman. Dus wat heeft jou het meest geraakt in de roman? Die verschillende meningen maken het lezen van een boek in een leesgroep elke keer weer heel erg waardevol.

Mijn lezers krijgen altijd vooraf informatie over de auteur en over haar of zijn werk en enkele discussievragen.  De discussievragen zijn vooral bedoeld als leidraad bij de gezamenlijke discussie over de roman. Ze zijn zeker niet bedoeld als een soort “huiswerk”. Wanneer de verhaalde gebeurtenissen geschreven zijn tegen de achtergrond van een historische gebeurtenis voeg ik enige informatie daarover toe. De informatie krijgen de lezers toegezonden via de

e-mail en als dat problemen geeft via de post.

Enig inzicht in de wijze waarop een auteur zijn ideeën tot uitdrukking gebracht heeft, maakt het lezen van een roman nog interessanter. Daarom zal ik ook daar wat aandacht aan besteden.

 

Graag wil ik starten met de volgende drie romans (ze zijn allemaal te leen in de bibliotheek):

  • Emma Donoghue, Kamer (2010)

  • Hans Münstermann, Mischa (2013)

  • John Williams, Stoner (2012)

 

Docent:           Berti Oprins-Gosens

Waar:              Koningsoord

Wanneer:         dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur

Cursusdata:     9 oktober, 6 november, 11 december, 22 januari, 12 februari en 12 maart

Kosten:            voor leden KBO B-E: € 22,-

 

Terug naar de startpagina