2018-08 KBO 60 jr jubileum

60 jarig jubileum KBO-Reusel

Op 27 augustus 2018 was het al weer 60 jaar geleden dat KBO-Reusel werd opgericht. Begonnen als vereniging voor gepensioneerden zijn wij uitgegroeid tot een vereniging voor alle senioren vanaf ca 50 jaar en tellen momenteel meer dan 1200 leden wat bijna 15% is van het totale Reuselse inwonersbestand en daarmee zijn wij de grootste vereniging in ons dorp die zich inzet voor de belangen en ontspanning voor onze senioren.

In en rondom ons eigen Ontmoetingscentrum “D’n Aachterûm”  bieden wij onze leden meer dan 50 verschillende ontspannings-, welzijns-, mbvo- activiteiten alsmede voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen, administratieve en technische hulp. Dit alles als een bijdrage voor het langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen alsmede om vereenzaming tegen te gaan en de sociale binding te versterken. Samen Doen is al 60 jaar ons motto.

Na diverse succesvolle  jubileum activiteiten in 2018 was er op 25 augustus een groots jubileumfeest voor al onze leden.

Vanwege het groot aantal deelnemers waren wij uitgeweken naar het Hydra Sporthuis in Reusel om samen het glas te heffen op deze heuglijke gebeurtenis.

We begonnen de dag zoals gebruikelijk met een Eucharistieviering die voor deze gelegenheid in de sporthal opgedragen werd door kapelaan Sacha Steijaert met zang van ons seniorenkoor “Zang en Vriendschap”. Hierna werden onze leden getrakteerd op worstenbrood, koffie met gebak, hapjes en de nodige consumpties.

Tonnie Wijnands zorgde met zijn entertainment voor de nodige lachsalvo’s en kreeg de hele zaal in beweging. Zijn hilarisch optreden werd afgewisseld met mooie liederen, deskundig gebracht door het geweldige koor “RatjeToe”. Peter Bruininx vulde als diskjockey de resterende tijd zodat de liefhebbers ook nog een dansje konden wagen.

Dit alles werd aaneen gepraat door Bert van Laarhoven.

Na de goed bezochte receptie, die ook nog eens opgevrolijkt werd door een serenade van harmonie Concordia, werden de leden nog getrakteerd op een uitgebreide koffietafel.

Hieronder volgt nog een foto impressie van deze succesvolle dag.

De voorbereidingen zijn getroffen

Ontvangst van de leden

De zaal begint langzaam vol te lopen                                                    Hierna kan de Eucharistieviering beginnen.

Na een kort welkomswoordje door de voorzitter vervolgt kapelaan Sacha Steijaert de Eucharistieviering.

De liederen worden verzorgd door ons koor "Zang en Vriendschap" onder leiding van Noud Meurs.

Na de H. Mis beginnen we met heerlijk worstebrood.

Zodra de overige bezoekers gearriveerd zijn volgt al snel het gebak

Een openingswoord door de voorzitter Gust Lathouwers

De ceremoniemeester van vandaag:  Bert van Laarhoven

Onze entertainer Tonnie Wijnands krijgt de hele zaal aan het lachen met zijn hilarisch optreden.

Ook krijgt hij iedereen in beweging.

Ons oudste lid, Mientje de Krom (104 jr), was ook aanwezig en genoot ervan, fantastisch!!

Ook het amusementskoor Ratjetoe uit Tilburg wist ons te vermaken met hun uitgebreid repertoire.

Een lekker hapje tussendoor.

Bij een 60 jarig jubileum hoort natuurlijk ook een goed bezochte receptie.

Bert van Laarhoven                                          Wim van Erp KBO-Brabant                               Jan Verhagen harmonie Concordia

Serenade door harmonie Concordia

Burgemeester Jetty Eugster en wethouder Maarten Maas

Na de receptie volgde nog een goed verzorgde koffietafel

Tussen de bedrijven door was er gelegenheid voor een dansje.

Nog een slotwoord en vele bedankjes

Na het opruimen nog even gezellig napraten met enkele vrijwilligers

Na diverse succesvolle jubileum activiteiten was deze feestdag hier in het Hydra Sporthuis in Reusel wel het hoogtepunt.

Wij hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijke dag van te maken.

Wij hopen dat eenieder ervan genoten heeft er tevreden op terug kan kijken.

Tot slot willen wij namens het voltallige bestuur iedereen die op welke manier dan ook zijn steentje bijgedragen heeft aan het welslagen van deze dag heel hartelijk te bedanken.

Bestuur KBO-Reusel.