Fietstochten

Geslaagde jaarvergadering fietsclub

Met grote tevredenheid kijken we terug op een geslaagde jaarvergadering op maandag 19 februari jongstleden met een goede opkomst, 50 van de 68 leden. Voorafgaand aan de vergadering werd de cursus voor verkeersregelaars gegeven door de buurtcoördinator van de Gemeente Bernheze. Met totaal 13 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd.

Na de pauze werd de vergadering voortgezet met een presentatie van de 15 tochten die om de 2 weken vanaf 3 april op maandag worden gereden. Vele Brabantse, Gelderse en Noord-Limburgse landschappen worden weer doorkruist. De regels en kosten rondom de korte en lange tochten werden wederom genoemd en om 11.00 uur werd de vergadering gesloten. We hopen op een mooi nieuw fietsjaar met veel fietsplezier voor velen.

Namens de fietscommissie,

Venhorst

Rondje Tilburg

Berkel-Enschot

Klik hier voor het volledige programma

Jaarvergadering fietsclub van de KBO

Op maandagmorgen 19 februari 2018 vindt om 10.00 uur in zaal d'n Herd in De Pas het jaarlijks overleg plaats van de fietsclub van de KBO. Het afgelopen fietsseizoen wordt dan geëvalueerd en tevens wordt het nieuwe programma voor 2018 gepresenteerd. Zowel trouwe fietsleden, het bestuur van de KBO en belangstellenden zijn van harte welkom.
Voor de verkeersregelaars is er vooraf om 8.30 uur een korte training door een van onze nieuwe buurtcoördinatoren. Alle deelnemers van de fietsclub ontvangen nog een uitnodiging per mail. Rest mij nog om iedereen een goed en sportief 2018 toe te wensen.

Namens de fietscommissie,
Elly Verdiesen

Archief fietsclub

Overzicht fietsnieuws

Op de woensdagmiddagen fietsen wij standaard vanaf de Petrus-Emmauskerk om klokslag 13.30 uur, we fietsen dan ongeveer 25-30 km en hebben onderweg een thee of koffie pauze.

De groep wordt begeleid door geschoolde verkeersregelaars, ieder jaar volgen zij de cursus. Wij hebben een winterstop van 1 november tot 1 maart, maar bij goed weer kunnen de liefhebbers toch naar de kerk gaan en kijken of er meer fietsleden zijn en dan met elkaar als nog gaan fietsen, mogelijk met of zonder leiding en/of verkeersregelaars.

Wij zijn blij met onze vaste vrijwilligers, die zich in dienst stellen voor hun medefietsers, zodat dit allemaal mogelijk is. De meerijders betalen hiervoor een kleine vergoeding aan de chauffeurs en voor de fiets die op de aanhanger meerijd. Gemiddeld zijn deze tochten ongeveer 50-55 km lang.

Als uw fiets op de aanhanger meegaat dan om 8.30 uur aanwezig zijn! Vertrek met auto's 9.00 uur.

De fietsleider heeft de mogelijkheid om de routes te wisselen of aan te passen indien nodig!

Let op: deelname aan beide fietsgroepen is alleen mogelijk met een gewone- of elektrische fiets.

De fietscommissie, in alfabetische volgorde, wenst u alvast vele gezellige fietsuurtjes toe!

Mia Claasen, Joke van Rosmalen, Tinie School, Elly Verdiesen en Jo Wijnen

Voor informatie over de fietsclub kunt u bellen naar Joke van Rosmalen, tel. 0412-454314

De namen in volgorde van de foto zijn: Tini School, Elly Verdiesen, Joke van Rosmalen, Mia Claasen, Jo Wijnen.