Begeleid fietsen

Begeleid Fietsen

Een activiteit van KBO afdeling Heesch is het begeleid fietsen.

Een groep van ruim 40 enthousiaste vrijwilligers gaat fietsen met deelnemers van Zorgcentrum Heelwijk, Dichterbij, GGZ en personen die zelfstandig wonen. Deze deelnemers zijn niet meer in staat zelfstandig op de fiets erop uit te gaan en daarom begeleiden onze vrijwilligers hen. Vandaar de naam Begeleid Fietsen. Een deelnemer kan gebruik maken van de eigen fiets. Daarnaast beschikt Begeleid Fietsen ook over een viertal duo-fietsen en één rolstoelfiets, alle met elektrische ondersteuning.

In overleg met de coördinator, vrijwilliger en deelnemer wordt bepaald wanneer de deelnemer gaat fietsen en hoe lang. Hiervoor kunnen wekelijkse afspraken worden gemaakt, óf van week tot week wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.

De deelnemer wordt steeds begeleid door dezelfde vrijwilliger, dat schept vertrouwen en er ontstaat een band. Het is geenszins de bedoeling van deze uitstapjes prestatietochten te maken, ontspanning en gezelligheid staan voorop. Vrijwilliger en deelnemer genieten onderweg van de natuur en al fietsend wordt volop bijgepraat. Tijdens de fietstocht of na afloop is er gelegenheid om samen gezellig een kop koffie te drinken.

Als u bij het lezen hiervan denkt dat dit misschien wel iets voor u is, of als u iemand kent die graag onder begeleiding wil fietsen, neem dan contact op met de coördinator.

Een deelnemer hoeft geen lid te zijn van KBO-Heesch, iedereen uit Heesch is welkom.

Coördinatie Begeleid Fietsen: 06-40944930

Adriaan van Nistelrooij  en Harrievan de Ven