Koersbal

KOERSBAL

Onze koersbalclub bestaat sinds februari 1987.

Het spel en de spelregels komen in grote lijnen overeen met het zogenaamde Jeu de boules dat buiten wordt gespeeld. Koersbal wordt binnen op een vilten mat van acht bij twee meter gespeeld met een set kunststof koersballen. Individueel of in teamverband, iedereen kan het leren.

In Cultureel Centrum "de Pas" in soos Den Herd Iedere dinsdag 13:30 - 17:00uur

Info: Emile Bonte 06-20301140 emile44@gmail.com

Koersbal zoekt leden

Bij deze wil ik een oproep doen aan mensen die zich geroepen voelen om te komen koersballen. Weet je niet wat het koersen inhoudt, kom dan vrijblijvend eens kijken / meedoen. Of meld je spontaan aan. Het wordt gespeeld op iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 u.in“den Herd” in De Pas.

Op dit moment spelen we met ongeveer 9 personen en we kunnen nog meer mensen gebruiken die willen meespelen. Denk je” ik ben te oud of te jong”, mis, het is een gezelschapspel voor iedereen. Zelf ben ik met mijn 63 een van de jongsten, maar vermaak me prima. En ook de ouderen onder ons staan hun mannetje / vrouwtje nog prima.
Ben je wat moeilijk ter been, dan wordt je geholpen. Voorop staan vermaak en gezelligheid .
Op deze middag worden dan ook 2 pauzes ingelast voor een natje en een droogje, het natje bepaal je zelf en het droogje is ook echt droog, meestal een speculaasje.
Het spel wordt gespeeld met 4 zwarte en 4 bruine ballen van een ongelijk profiel waardoor deze een koers volgen op de mat .
Het is de bedoeling dat je zo dicht mogelijk bij de witte buut-bal komt te liggen om punten te scoren. Via een systeem kom je telkens tegen een andere deelnemer te spelen en wordt er op het eind van de middag gekeken wie die dag de meeste punten heeft behaald. Al staat voorop dat we de middag gezellig samen doorbrengen. Dat wil niet zeggen, dat het er soms niet fanatiek aan toe gaat en er wordt op de millimeter gemeten wie er met het ene zuur verdiende punt gaat strijken.

Lijkt het je iets om mee te doen , of wil je eens komen kijken.
Info op de KBO site. Of: Emile Bonte 06 20301140 Emile44@gmail.com

Wellicht tot ziens , Harry.

Spelregels

Een spel waarbij twee partijen met speciale ballen "KOERSEN" om zo dicht mogelijk bij het witte doelballetje te komen.

Het spel lijkt er op het Engelse bowles.