Seniorenorkest

Repetitie van het Seniorenorkest

Elke maandagmorgen in “De Eendracht” van

9.30 tot 11.30 uur. 

 

                                              

Seniorenorkest Gemert

Het Seniorenorkest Gemert is opgericht op 10 oktober 1988.

Het orkest heeft een kleine harmonie bezetting en bestaat uit 19 personen.

De huidige dirigent is Mevr. Jo Bouw.

Sinds de oprichting is het orkest een graag geziene gast in vele verzorgingstehuizen in de omgeving.

De oprichting van het orkest, dat een zelfstandig opererende onderafdeling van de Senioren Vereniging Gemert is, gebeurde uit het verzoek aan enkele muzikanten om de jaarlijkse reis voor de ouderen op te luisteren. Dit beviel de muzikanten en de ouderen- organisatie zo goed dat het tot een officiële oprichting van het orkest kwam.

Het muzikale programma van het orkest bestaat voornamelijk uit gezellige luistermuziek, Nederlandse maar ook buitenlandse nummers uit de 60er jaren zijn favoriet.

De muzikanten komen uit verschillende plaatsen uit onze regio en zijn trouw elke maandagochtend op de repetitie van 09.30 t/m 11.30 uur aanwezig.

In verband met de repertoire keuze kan het orkest een uitbreiding gebruiken bij o.a. de klarinetten, saxofoons, trombones en het kleine koper. Bij deze daarom een oproep aan (oud) muzikanten die nog gaarne in teamverband gezellig muziek willen maken, zonder concoursverplichtingen, maar wel op maandagochtend vrij zijn en geen arbeidsverplichtingen hebben, meldt U.

Belangstellenden kunnen elke maandag ochtend terecht tijdens de repetitie van ons orkest in De Eendracht te Gemert.

Het Bestuur.

Terug naar de startpagina