Volksdansgroep "Blijf Jong"

De club is vanuit de KBO in 1979 opgericht en bestaat inmiddels al weer 33 jaar en is nog steeds een gezellige en groeiende vereniging.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen hebben we 20 leden, natuurlijk kunnen we best nog dansers gebruiken.

Opm. Een even aantal dansers is prettig.

We zijn blij met telkens nieuwe leden, zowel dames als heren. Ook zonder je eigen partner ben je van harte welkom bij het dansen.

Elke dinsdagochtend wordt er geoefend met onze leidster. Nieuwe dansen worden aangeleerd, bestaande dansen blijven we repeteren.

Het is zeer goed voor lichaam en geest: we zijn in beweging, het is goed voor conditie, oriëntatie en geheugen, en is goed voor hart en bloedvaten.

Verder biedt het ontspanning en is het altijd gezellig om te bewegen op muziek. Ook nemen we even pauze om koffie te drinken en bij te kletsen.

Het sociale contact binnen onze dansgroep is groot, je wordt gemist als je er niet bent.

We verzorgen diverse (culturele) optredens per jaar bijv. de Gemeentelijke Dansdag, de Regionale Dansdag , de Kerstviering,

het Carnaval in Zorgcentrum Pantein, de Brabantse dag en ook nog de uitwisselingen met andere volksdansverenigingen.

Wij willen als dansgroep herkenbaar naar buiten treden, alle leden dragen daarom dezelfde kleding. Maar door het toenemend aantal leden en verouderde tenues wordt het tijd om onszelf in een nieuw jasje te steken.

Vanwege de stijging van diverse kosten hebben we de contributie noodgedwongen al moeten verhogen, niet fijn voor het budget van vele senioren.

We zijn uiverkoren door de RABO-bank voor het Fonds Maatschappelijke Bterokkenheid (zie nieuws), laten we hopen dat we volodende subsidie krijgen voor nieuwe kleding, een extraatje is daarom zeer welkom.