Oud in Afrika

Sinds 2013 werkt KBO-Brabant nauw samen met de stichting Oud in Afrika, een kleinschalige stichting die zorg aan ouderen in Kenia en Ethiopie versterkt, zodat zij zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.

Project Oog om Oog
Samen met Oud in Afrika is het project Oog om Oog opgestart. Met de donaties van leden van de KBO realiseert de stichting staaroperaties voor zoveel mogelijk ouderen in het noord-oosten van Ethiopië, in de omgeving van het stadje Jimma. Het project wil zoveel mogelijk ouderen helpen die last hebben van staar, ofwel glaucoom. Meedoen met Oog om Oog? Donaties zijn welkom op bankrekening (IBAN) NL05RABO0116716185, o.v.v. ‘Oog om Oog’, t.n.v. Oud in Afrika, Dordrecht.

Thika tassen van Oud in Afrika
De stichting Oud in Afrika ondersteunt een groep van twintig oudere vrouwen door tassen te verkopen die zij zelf maken. De tassen heten Thika tassen, naar Thika Town in Kenia. Oud in Afrika verkoopt in Nederland zo’n 400 tassen per jaar, de vrouwen verdienen daar hun kost mee. Voor slechts twintig euro (exclusief verzendkosten) komt u in het bezit van zo’n leuke kleurige, authentiek Keniaanse tas en u helpt er dan tegelijkertijd een oudere vrouw in Afrika mee. De tassen zijn er in diverse vrolijke kleuren. U kunt uw voorkeur aangeven. Mocht de kleur niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met u op. Bestellen kan hier. Zie hieronder een filmpje over dit project.

Missiebusjes te bestellen door Afdelingen
KBO-Afdelingen kunnen ons helpen geld in te zamelen voor dit goede doel door speciale Oud in Afrika missiebusjes te bestellen. Ooit stonden de aloude missiebusjes in vele katholieke gezinnen op de schoorsteenmantel, bedoeld om centen, stuivers, dubbeltjes en soms zelfs kwartjes in te zamelen voor familieleden die als missionaris naar verre landen waren uitgezonden. Afdelingen kunnen die busjes nu plaatsen bij geschikte activiteiten van de Afdeling. Te denken valt aan een jaarvergadering, jubileumviering, kerstviering, braderie, etc. Het missiebusje voor uw Afdeling wordt kosteloos ter beschikking gesteld en kunt u bestellen via info@kbo-brabant.nl of (073) 644 40 66.

Doneren?
Uw bijdrage is uiteraard van harte welkom. U leest hier hoe u kunt doneren aan Oud in Afrika.