Nieuw: Onze Vitaliteitsweken

Als uitvloeisel van ons themajaar 2018 over de Blauwe Zones, starten we in 2019 met een nieuw project: Onze Vitaliteitsweken. Senioren kunnen gedurende een bepaalde periode op een toegankelijke locatie in eigen wijk of dorp vrijwillig meedoen aan een vitaliteitscheck. Naast het meten van concrete waarden zoals cholesterol, bloeddruk, evenwicht, knijpkracht, gewicht, spier- en botmassa, vindt er ook een goed gesprek plaats. Hoe staat het met uw nachtrust, voeding, eetlust, beweging, sociale netwerk? Studenten van de Avans Academie voor gezondheidszorg en KBO-vrijwilligers met een (para)medische achtergrond nemen de testen af. We beginnen in enkele Afdelingen, maar de bedoeling is om de Vitaliteitsweken Brabant-breed te organiseren en wel jaarlijks. Samen aan de slag met positieve gezondheid!

Vrijwilligers gezocht

Voor het uitvoeren van de testen op diverse locaties zoeken we vrijwilligers met een (para)medische of sociaal-maatschappelijke achtergrond. Kunt u goed omgaan met mensen, bent u discreet, nauwgezet, enthousiast en geïnteresseerd? Neem dan contact op met projectleider Marieke Pette,  e-mail: mpette@kbo-brabant.nl, of bel (073) 64 44 066.