Welzijn & mobiliteit

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in eigen huis. We willen het allemaal, maar in de ene gemeente lukt dat beter dan in de andere. Met hulp van KBO-Brabant komen onze lokale bestuurders effectief op voor de belangen van senioren in de eigen woonplaats.

Wat doet KBO-Brabant nog meer?

  • Gezond ouder worden; daar kunt u zelf veel aan doen. Om u daarbij te helpen starten we in 2019 een nieuw project: Onze Vitaliteitsweken. In verschillende gemeenten kunt u bij de lokale KBO-Afdeling laten meten hoe vitaal u bent.
  • We zijn actief partner in ANWB AutoMaatje.  Het project waarin vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto en tegen een kilometervergoeding mensen die minder mobiel zijn van deur tot deur brengen. Betrouwbaar en betaalbaar. Daardoor wordt het makkelijker om contacten te blijven onderhouden en te blijven participeren, ook als mobiliteit afneemt.
  • Samen met Reizigersoverleg Brabant geven we voorlichting over de OV-chipkaart. En dat gaat heel praktisch. We vragen samen met u de OV-chipkaart aan. Zodra u de kaart in huis heeft, gaan we die met een groep senioren uitproberen. Gewoon samen erop uit en ervaren hoe het werkt.

Met ons toneelproject KBO-Brabant Remembers herdenken we de 75-jarige bevrijding van Brabant. In verschillende gemeenten voeren senioren sámen met jongeren een toneelstuk op, veelal met waargebeurde lokale elementen. Wilt u weten of er ook bij ú in de buurt een  toneelvoorstelling KBO-Brabant Remembers is?