Welzijn & mobiliteit

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in eigen huis. We willen het allemaal, maar in de ene gemeente lukt dat beter dan in de andere. Met hulp van KBO-Brabant komen onze lokale bestuurders effectief op voor de belangen van senioren in hun eigen woonplaats. Daarnaast initiëren we en participeren we in een aantal overkoepelende projecten waarbij welzijn en mobiliteit van senioren voorop staan.

Ons Vitaal Brabant
Gezond ouder worden; daar kunt u zelf veel aan doen. Om u daarbij te helpen starten we in 2019 een nieuw project:  Ons Vitaal Brabant. In verschillende gemeenten kunt u bij de lokale KBO-Afdeling laten meten hoe vitaal u bent.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Pette, mpette@kbo-brabant.nl,

Laatste CBR nieuws
Wij houden een speciale pagina bij over de ontwikkelingen rond het verlengen van een rijbewijs en de problemen bij het CBR. Ook veel voorkomende vragen komen hier aan bod. Lees hier verder.

ANWB AutoMaatje
Wij zijn actief partner in ANWB AutoMaatje.  Lokale vrijwilligers vervoeren met hun eigen auto en tegen een bescheiden kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten van deur tot deur. Wij ondersteunen dit project, onder meer door vrijwilligers te werven en gemeenten te stimuleren mee te doen. ANWB Automaatjes komen in heel Nederland van de grond, maar Brabant is koploper.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Mostert, emostert@kbo-brabant.nl,

OV-Chipkaart
Samen met Reizigersoverleg Brabant geven we voorlichting over de OV-chipkaart. En dat gaat heel praktisch. We vragen samen met u de OV-chipkaart aan. Zodra u de kaart in huis heeft, gaan we die met een groep senioren uitproberen. Gewoon samen erop uit en ervaren hoe het werkt.