Alle Afdelingen welkom voor een werkdagdeel met aanvragen van subsidie bij Voor-de-Ouderen!

Voor-de-Ouderen heeft de nieuwe voorwaarden voor 2020 bekend gemaakt. Deze zijn helaas een stuk stringenter dan het afgelopen jaar. Voor de eerste helft van 2020 kan vanaf 3 december een aanvraag worden gedaan.

Er kan nog steeds aangevraagd worden tot een maximum van 2.000 euro, maar er moet wél een actieve component in de activiteit zitten die ouderen gaan ondernemen. Ook moet bij voorkeur de activiteit toegankelijk zijn voor méér mensen dan alleen maar de leden. Dat betekent dat er voor kerstdiners nog heel moeilijk een aanvraag kan worden gedaan. En in 2020 mag maar per organisatie één keer een aanvraag worden gedaan.

Aan de slag!

Wij organiseren drie dagdelen waarop Afdelingen met hulp van ons een aanvraag kunnen indienen. Dat zal in ‘s-Hertogenbosch bij ons op kantoor zijn. U moet echter wél een plan hebben waarvoor u het aanvraagt, zodat we dat niet ter plekke nog hoeven doen. Daar is op dat moment geen tijd voor.

Waar u in ieder geval van tevoren een idee over móet hebben is:

• Welke activiteit gaat u organiseren, of wat voor materiaal wilt u aanschaffen (mag alleen iets zijn dat tot activiteit oproept, dus bijvoorbeeld electrische duofiets, of biljartspullen). Ook de activiteit moet echt actief zijn, deelnemers moeten aan de slag; dus kerstdiners mogen niet, maar wél zelf met de deelnemers koken en eten. Museumbezoek mag ook niet meer, maar wél museumbezoek in combinatie met zelf schilderen.
  • Wat zijn de kosten die het organiseren hiervan met zich meebrengt? Welke kostenposten zijn er? Met andere woorden, wat is de begroting?
  • Hoe gaat u geld inzamelen? Bijvoorbeeld crowdfunding (dus donaties via de website van Voor-de-Ouderen), of oud-papier ophalen of andere acties die geld opbrengen.
  • Voor wie is de activiteit bedoeld? Voorkeur wordt gegeven aan toegankelijkheid voor méér mensen dan alleen leden.

Verder moet u een laptop mee kunnen nemen en een aantal praktische gegevens alvast bij de hand hebben. Als u komt zullen we dat nog in een mail vantevoren aan u doorgeven. We hebben hier ook een scanapparaat om eventueel een paspoort of rijbewijs te kunne scannen.

Per dagdeel kunnen we maximaal 30 man herbergen. Bij overschrijding zullen we kijken of we meer dagdelen kunnen organiseren. Als u met meer personen komt, dan per persoon een digitaal formulier hieronder invullen. Dus niet ergens vermelden dat u met twee man komt. Dan kunnen we de stand niet bijhouden.

Als alles is volgeboekt staat hieronder nog één formulier waarop u kunt aangeven dat u bij een volgende ronde mee wil doen. U komt dan op een wachtlijst.

Het is voor ons ook een experiment om het zo te organiseren, maar samen hopen we een stuk verder te komen! We kunnen niet veel meer informatie geven dan hier, dus het is voor u en ons even afwachten hoe het gaat uitpakken. Bellen of mailen om meer informatie over de subsidie heeft daarom niet veel zin. Alleen als u vragen heeft over de bijeenkomst zelf.

U krijgt een bevestiging van uw aanmelding in uw mailbox en we zullen iedereen die zich opgeeft en kan komen later een mail sturen.

Kies hieronder voor het dagdeel dat u wilt komen. Ieder dagdeel heeft een andere kleur van formulier.